flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державне підприємство "Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло"

  Державне підприємство "Санаторно-курортний лікувальний центр "Шкло" розташований у в однойменному селі Яворівського району за 40 км від Львова, у мальовничому змішаному лісопарку Розточчя площею 80 га, оточеному масивами соснових лісів.

У 1576 році місцевість Шкло відвідав польський лікар Войцех Очко і зробив перший медичний опис лікувальних властивостей лікувальних джерел. Саме з цього часу "Шкло" є одним із лікувальних місць Львівщини.

Санаторно-курортний лікувальний центр створює унікальний комплекс природних лікувальних ресурсів: гориста місцевість, чисте повітря, власні питтєві джерела слабомінералізованої води "Нафтуся-Шкло", сірководневі джерела малої і середньої мінералізації, торф’янисто-мiнеральнi лiкувальнi грязі, фітотерапія, озонотерапія, інше.

Лікувально-діагностичний центр, оснащений сучасною медичною апаратурою, дозволяє кваліфіковано проводити діагностику та ефективне лікування захворювань гепатобіліарної, нервової систем, системи кровообігу, захворювань та травм органів опори та руху, урологічних захворювань, захворювань жіночих статевих органів, захворювань шкіри.

Окрім лікування тілесних недугів під час перебування у "Шкло" відпочиває й душа, адже затишний ліс, сприятливий для прогулянок, природні озера, де можна і покупатись, і порибалити, захоплюючі екскурсії, перегляд кінофільмів, танці, гра в більярд, бібліотека, - це лише невелика частина способів проведення дозвілля. На території санаторію для найменших відвідувачів обладнано дитячий майданчик, а ручні білочки та синички звернуть увагу найвибагливіших візитерів. У великому вольєрі живе сім’я плямистих оленів. Мальовнича природа, чисте лісове повітря, краса пейзажу, спілкування з тваринами сприяють приємному відпочинку та лікуванню. Влітку є можливість порибалити та зібрати гриби.

Щороку цю здравницю відвідують понад 5 тис. пацієнтів.

Для ділових людей, які не уявляють життя без новітніх технологій та Інтернету, є доступна мережа WI-FI. Доступний конференц-зал для проведення семінарів та зустрічей. На території санаторію є пошта, перукарня, аптека. Все для того, аби зробити відпочинок комфортним!

Директор санаторно-курортного лікувального центру "Шкло" Козак Роман Іванович, досвідчений керівник та господарник, повсякчас спрямовує зусилля на покращення лікувальної бази санаторію, впровадження новітніх ефективних методик лікування, постійне оновлення парку медичного обладнання. За час керівництва Романа Козака проведено благоустрій території, покращено інтер'єр корпусів, введено в експлуатацію номери підвищеного комфорту.

Основна ціль, яку директор санаторно-курортного лікувального центру "Шкло" означив перед собою та персоналом санаторію: максимальний комфорт для кожного, хто перебуває на території цього закладу. Роман Козак переконаний, що кожна людина, яка пройшла курс лікування та привезла додому здоров'я та приємні спогади про перебування в "Шкло" – це як мінімум 5-7 осіб, які почують "історію" лікування та матимуть бажання відвідати санаторно-курортний лікувальний центр!

Приймальня директора:
тел/факс: 03259-71-8-85, 

Головний бухгалтер: тел. 03256-- 42-6-45

ВІДДІЛ МАРКЕТИНГУ:

Нач. відділу : тел/факс 03256-42-130, 

Адміністратор: тел. 03256-40-073

         Офіційний сайт санаторію «Шкло» http://sanatorium.at.ua/ 

“НАФТУСЯ-ШКЛО”

 

На території санаторію нині функціонує бювет, побудований на основі джерела мінеральної води з дебетом 12 м2 на добу. „Нафтуся-Шкло” це маломінералізована (0,7 г-л) гідрокарбонатно-натрієво-кальцієва вода з вмістом сірнистих вуглеводів, органічних добавок, мікроелементів (йод, марганець, залізо). Зазначений хімічний склад обумовлює біохімічну активність та лікувальний ефект мінеральної води. „Нафтуся” дуже швидко всмоктується, покращує функцію шлунково-кишкового тракту, прискорює водний обмін в організмі, покращує печінковий і нирковий кровообіг, тканинний обмін в організмі в цілому, прискорює процеси жовчоутворення, сечоутворення, виведення продуктів обміну. Лікувальний ефект ”Нафтусі” характеризується покращенням процесів травлення, ліквідації застійних явищ у жовчовивідних шляхах (виводить слиз, жовчний пісок, продукти запалення, ліквідуються умови виникнення жовчних конкрементів, зникають відчуття болю у зв’язку з покращенням функції печінки і ліквідації застою), значно збільшується сечовиділення, що сприяє виведенню дрібних конкрементів, зупиняє утворення сечового піску і сечових конкрементів, ліквідує запальні процеси в сечовивідних шляхах, больові відчуття.

СІРКОВОДНЕВІ ДЖЕРЕЛА  

Глибинні сірководневі води Шкло подібні до вод курортів Сочі-Мацестиського типу. Води сірководневих джерел добувають зі свердловин глибиною 90 м і подають у санаторій спеціальним 5-километровим водогоном. За хімічним складом це сульфатно-гідрокарбонатно-кальцієво-магнієва вода з малою мінералізацією (2,5-4 гр) і зі складом сірководню до 150 мгл, механізм дії сірководневих ванн складається з суми ефектів хімічної термічної гідростатичної і рефлекторної дії. Це проявляється в покращенні загального кровообігу, особливо периферійного, шкірного, що сприяє  покращенню процесів обміну, зняттю больового відчуття в суглобах, високий ефект має застосування гінекологічних сірководневих зрошувань при хронічних запальних захворюваннях. Лікування сприяє нормалізації артеріального тиску, підвищенню опору шкіри й слизових оболонок до різних мікроорганізмів.

У санаторії "Шкло" проводиться лікування:
- сечокам'яної хвороби при малих конкрементах; 
- запальних хвороб сечовивідних шляхів – пієлонефриту, циститу; 
- сечокам'яних діатезів усіх видів; 
- хронічних простатитів, уретритів; 
- жовчнокам’яної хвороби, неврастенії, остеохондрозу хребта; 
- запальних хронічних захворювань печінки і сечовивідних шляхів; 
- функціональних розладів жовчовивідних шляхів (дискенезії); 
- хвороб жіночих статевих органів, запалення маточних труб, матки, яєчників; 
- псоріазу різних форм, свербцю, кропивниць; 
- нейродерміту в хронічній стадії, вогневого і тотального облисіння; 
- екземи істинної і себорейної в хронічній стадії; 
- подагри, хронічних поліартритів різних етологій; 
- хвороб периферійних нервів, радикуліту, плекситів, невритів; 
- захворювань шлунково-кишкового тракту.

Унікальні природно-лікувальні фактори санаторію:

- помірно мінералізована вода з джерела "Нафтуся-Шкло", аналогічна Трускавецькій;

- мінералізована вода "Моршинська";

- сірководневі джерела;

- торфянисто-мінеральні грязі.

Цілюща вода – "Нафтуся-Шкло"
- виводить з організму радіонукліди; 
- лікує застійні явища в жовчних трактах; 
- зменшує запалювальні явища в сечостатевій системі; 
- покращує діурез; 
- виводить камінці з сечоводів; 
- нормалізує порушений мінеральний обмін речовин.
 

СІРКОВОДНЕВІ ДЖЕРЕЛА – ДЖЕРЕЛА ОЧИЩЕННЯ ОРГАНІЗМУ!

Насичена сірководнем вода:

- поліпшує загальний кровообіг, сприяє оздоровленню шкіри та слизових оболонок,

- знімає біль у суглобах кінцівок.     

ТОРФ’ЯНО-МІНЕРАЛЬНІ ГРЯЗІ – ГРЯЗІ ЛІКУВАЛЬНІ!

Маючи високу теплоємність та активний хімічний склад, вони:
- активізують поверхневі крово- і лімфообіг; 
- покращують тканевий і внутрішній обмін; 
- знімають болі; 
- розсмоктують інфільтрати і рубці; 
- загоюють рани, фістули.
 

Лікувальний процес проходить на базі лікувально-діагностичного центру, де крім прийому сірководневих ванн та грязетерапії широко використовується апаратна фізіотерапія, масаж, підводний душ-масаж, вібромасаж, лікувальна фізкультура. Стоматологічний кабінет допоможе відпочиваючим із захворюванням зубів та десен. Діагностичні відділення санаторію ”Шкло” допомагають своєчасно діагностувати зміни у перебігу захворювань, що дає можливість коректувати санаторно-курортне лікування та раціонально використовувати лікувальні фактори для максимальної ефективності лікування .

Додаткові послуги:

- клуб з концертним та танцювальним  залом

- більярдна, пляж

- сауна з басейном   

- екскурсії по Львівщині

- відкриті спортивні комплекси

- кафе-бар

- бібліотека

Санаторій надає готельні послуги з харчуванням.

При санаторії функціонує стоянка для автомобілів з охороною.