flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

23-25 березня 2010 року семінар "Методологія збору та обробки даних щодо стану здійснення судочинства судами України. Європейські стандарти та процедури."

Під час семінару експерти з Європейської Комісії представили Європейський досвід системи статистики в органах виконавчої влади, законодавчого врегулювання та існуючих процедур щодо функціонування системи судової статистики та методології збору статистичних даних в судах першої інстанції Іспанії, Португалії, Швеції, Англії та Італії. 

 
Голова генерального директорату судової статистики Міністерства юстиції Португалії Марія Жуао Моргадо Коста презентувала проект "Гермес", що є інноваційниим методом збору статистичних даних у судах першої інстанції Португалії. Українські доповідачі розповіли про основні напрямки роботи з ведення судової статистики та методику складання звітів у судах. 
У семінарі взяли участь 90 представників апарату місцевих судів України, Державної судової адміністрації України, її територіальних управлінь та міжнародні експерти. 
 
 
корисні посилання
 
Головне управління Державної служби України