flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українська делегація взяла участь у роботі міжнародної конференції, присвяченої питанням судового адміністрування, що відбулася в Гаазі

   13-15 червня 2012 року в м. Гаага (Нідерланди) відбулася  П'ята міжнародна конференція «Проблема розвитку та підтримки міцної і справедливої судової системи у добу невизначеності». Конференцію проведено Міжнародною асоціацією судового адміністрування.
   У роботі П'ятої міжнародної конференції взяли участь представники близько 30 країн світу. Учасниками конференції були судді, державні службовці судової системи, керівники міністерств юстиції, науковці у сфері юстиції та представники організацій міжнародного розвитку та верховенства права різних держав світу. Серед гостей конференції були Президент Міжнародної асоціації судового адміністрування Джефрі Апперсон, мер Гааги Високоповажний пан Джозіас Ван Аартсен, Голова Фонду Карнегі Бернард Бот, Президент Ради судівництва Нідерландів, суддя Ерік ван ден Емстер. 
  На конференції було обговорено проблеми побудови та збереження всеохоплюючої довіри до міжнародних судів, міжнародні засади судової досконалості, забезпечення безпеки і захисту високопоставлених свідків, застосування інноваційних технологій автоматизації та комунікації для цілей судового адміністрування та управління, розробку ефективних стратегій внутрішнього контролю для вирішення проблеми корупції серед суддів та працівників суду, інноваційне застосування соціальних мережевих сервісів у судовій системі. 
  Також учасники Міжнародної конференції спинились на проблемах підтримки функціонування судових систем та збереження верховенства права в країнах, з громадянськими конфліктами, транснаціональному  співробітництві суддів у Європі: тенденції та здобутки в побудові взаємної довіри, розглянули роль рад суддів в збереженні та підтримці інституційної незалежності та самоврядування судової системи, участь громадськості в судових слуханнях і судовому розгляді: чи сприяють непрофесійні судді та присяжні зміцненню довіри до судів, інше.
   Візит української делегації відбувся за сприяння Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Україна: справедливе правосуддя». До складу Української делегації увійшли судді Верховного Суду України, Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк, заступник Голови ДСА України Володимир Півторак, начальник ТУ ДСА України в м. Києві Зеновій Холоднюк, генеральний директор ДП «Інформаційні судові системи» Леонід Богданов, керівництво Української асоціації сприяння розвитку судового адміністрування, інші представники українських судових органів.
   Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк виступив з доповіддю в рамках сесії «Проблема створення та підтримки стандартів якості судових послуг в умовах глобальної економічної кризи». 
   З презентацією Голови Державної судової адміністрації України «СОЗДАНИЕ КАЧЕСТВЕННОГО СУДА в стране с переходной экономикой» можна ознайомитись тут
   Детальніша інформація про конференцію за посиланнями:
http://blogs.cisco.com/government/international-association-for-court-administration/?goback=%2Egmp_1878836%2Eanp_1878836_ 
http://blogs.cisco.com/government/connecting-judicial-leaders-at-the-international-peace-palace-day-2