flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Т. в. о. Голови ДСА України з робочою поїздкою відвідав Херсонщину

20 грудня 2023, 09:00

Т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура у складі робочої групи щодо питань фінансового забезпечення судової влади, очолюваної народним депутатом України Сергієм Демченко, взяв участь у виїзному засіданні цієї робочої групи у місті Херсон.

Зокрема, під час робочої поїздки т. в .о. Голови ДСА України та члени робочої групи побували у Херсонському апеляційному та міському судах.

Адже, саме в цих судах у деокупованому Херсоні з 12 червня 2023 року відновлено правосуддя. Так, вже з липня цього року понад 12 тисяч громадян звернулися до судів за захистом своїх прав.

Разом з тим, під час робочої поїздки т. в .о. Голови ДСА України та члени робочої групи привітали працівників апаратів судів з професійним святом – Днем працівників суду, які забезпечують здійснення правосуддя під щоденними обстрілами. Також, оглянули обсяги робіт, які вже проведено у приміщеннях судів і попередньо оцінили потреби для подальшого відновлення приміщень судів та їх матеріально-технічного забезпечення необхідного для здійснення правосуддя.

У підсумку роботи учасники робочої групи висловили подяку головам Херсонського апеляційного та міського судів Олександру Коровайку та Дмитру Гонтару, начальникам ТУ ДСА та ТУ ССО в Херсонській області Миколі Міняйлу та Валентину Терещенку за організацію відновлення правосуддя на деокупованій Херсонщині, а також кожному судді та працівнику апарату суду, які день у день, долаючи всі перешкоди в умовах воєнного стану, доводять, що судова система працює забезпечуючи доступність правосуддя для кожної особи.

Пресслужба ДСА України