flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Питання безпеки судів та суддів залишається пріоритетним для системи правосуддя

04 вересня 2017, 15:09

Відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка зі старшим радником Консультативної місії Європейського Союзу з питань судової системи Джоном Каббоном щодо подальшої співпраці, зокрема, у питанні організації охорони судів.

Ця зустріч є проміжною на етапі підготовки звіту КМЄС у питанні створення європейської системи безпеки судів, суддів, учасників процесу, працівників апаратів судів, відвідувачів судів та інших осіб, у рамках реалізації пілотного проекту щодо судової охорони, який почав діяти у квітні 2017 року.

Нагадаємо, що для реалізації пілотного проекту було обрано чотири приміщення, в яких розміщені шість судів: Апеляційний суд міста Києва, Господарський суд Харківської області, Харківський апеляційний господарський суд, Сихівський районний суд міста Львова, Галицький районний суд міста Львова, Львівський окружний адміністративний суд, Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України. Згодом до переліку зазначених судів було додано Солом'янський районний суд міста Києва.

Пан Джон Каббон зазначив, що звіти по об'єктах уже готові. З ними ознайомлюються аналітики в головному офісі Консультативної місії Європейського Союзу та особисто пан Чес Такс, який є короткостроковим експертом КМЄС з Нідерландів з питань судової охорони. Відтак, на кінець вересня КМЄС запланувала проведення круглого столу за участі представників судової, виконавчої влади, а також представників усіх зацікавлених у вирішенні цього питання сторін з тим, аби визначитися з механізмом надання Україні матеріально-технічної та фінансової допомоги в організації судової охорони.

У відповідь Зеновій Холоднюк інформував пана Каббона про заходи, які здійснюються ДСА України для створення служби судової охорони та висловив сподівання, що дослідження, які здійснювалися експертами в пілотних судах, відкриють можливість додаткового залучення європейських коштів на створення Служби судової охорони.