flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Андрій Костін - У нас спільна мета – справедливе правосуддя для кожного

26 серпня 2022, 20:20

Сьогодні, 26 серпня 2022 року, в офісі Генерального прокурора відбулася зустріч генпрокурора Андрія Костіна з Головою Верховного Суду Всеволодом Князєвим, в.о. Голови Вищої ради правосуддя Віталієм Саліховим, Головою Ради суддів Богданом Монічем, Головою Державної судової адміністрації Олексієм Сальніковим, членами Вищої ради правосуддя – Оксаною Блажівською, Дмитром Лук’яновим, Романом Маселком, Інною Плахтій.

Генеральний прокурор висловив колегам вдячність колегам за можливість у професійному колі обговорити питання здійснення правосуддя в складних умовах воєнного стану.

"Наше спільне завдання – координація дій судової гілки влади та правоохоронних органів. Система правосуддя має працювати більш ефективно. А надто, коли мова йде про розслідування та притягнення до відповідальності за воєнні злочини, злочини проти національної безпеки – державну зраду, пособництво агресору, колабораційну діяльність", - зазначив Андрій Костін.

Він наголосив, що результати цих розслідувань це те, що в першу чергу очікує від правників суспільство і держава Україна. Це і є пріоритетом в спільній роботі.

Учасники зустрічі окремо зупинились на змінах до законодавства, які також сприяли б ефективній роботі системи правосуддя в умовах воєнного стану. А ще, з актуального – якнайшвидше формування повного складу Вищої ради правосуддя.

"У нас з колегами спільні бачення і цілі. В цьому вкотре пересвідчились. І єдина мета – справедливе правосуддя для кожного. Це можливо лише якщо в центрі нашої спільної роботи будуть інтереси людини", - підсумував Андрій Костін.

Відтак, керівники органів та установ системи правосуддя домовились регулярно зустрічатись в такому або навіть ширшому складі.

Пресслужба ДСА України