flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: "З першого дня повномасштабного вторгнення росії на територію України всі органи судової системи демонструють згуртованість і підтримку один одного, що робить можливим виконання своїх повноважень судами"

15 вересня 2022, 15:22

Голова ДСА України Олексій Сальніков взяв участь у роботі круглого столу "Право громадян України на суд. Законопроєкти Верховної Ради України. Президент України – гарант громадян на справедливий судовий процес".

Перша сесія круглого столу ініційована МГО "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України", Державною судовою адміністрацією України, ВГО "Асоціація суддів України" спільно з її партнерами у галузі громадської діяльності, правозахисту та правозахисником Едуардом Багіровим.

Олексій Сальніков зазначив, що з першого ж дня повномасштабного вторгнення росії на територію України всі органи судової системи демонструють потужну згуртованість і всебічну підтримку один одного, що робить можливим виконання своїх повноважень судами. Але все це надзвичайно складно без належного фінансового забезпечення діяльності судів.

За двадцять років діяльності ДСА України відбулося значне зростання видатків державного бюджету на фінансування судової гілки влади. Видатки державного бюджету на потреби судових установ збільшились з 401 млн грн у 2003 році до 16,9 млрд грн у 2022 році, або більш ніж у 42 рази.

Однак у 2022 році у зв’язку із військовою агресією росії перед судовою владою постала низка проблем пов’язаних із неналежним фінансовим забезпеченням судів.

"Проблем більш як достатньо, рішень значно менше. Тому завдання ДСА України хоч маленькими кроками, але рухатись уперед, відстоюючи інтереси судової влади. Я впевнений, що навіть у надскладних реаліях, завдяки згуртованості судів при підтримці народних депутатів України, Ради суддів України, Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, громадськості ми зможемо вирішити максимум питань, що постали перед нами" – підкреслив очільник ДСА України.

Пресслужба ДСА України