flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України відвідав з робочою поїздкою Миколаївську область

17 вересня 2022, 08:48

Голова Державної судової адміністрації України з робочою поїздкою відвідав Миколаївську область. Вона пов'язана була з відновленням роботи господарського суду Миколаївської області та необхідністю особистої зустрічі з працівниками судової системи, які попри активні обстріли міста російським агресором, забезпечують здійснення правосуддя.

У поїздці в Миколаїв також взяли участь Голова Верховного Суду Всеволод Князєв та народний депутат України, член парламентського Комітету з питань правової політики Павло Павліш.

"Повноцінне відновлення роботи господарського суду Миколаївської області було для нас пріоритетним завданням в регіоні, який став форпостом захисту з півдня усієї держави. Сьогодні ми констатуємо, що господарський суд Миколаївської області відновив свою роботу у новому приміщенні, але з питань безпеки ми не будемо розкривати локацію", - сказав Олексій Сальніков.

Відтак, учасники робочої поїздки оглянули приміщення, де працюватимуть судді та працівники апарату, зали судових засідань, які вдалося укомплектувати всіма необхідними технічними засобами, передали подарунки та зустрілися з керівниками судових установ Миколаївщини.

Голова ДСА України інформував присутніх про ситуацію у судовій владі. Наголосив, що правосуддя в державі здійснюється в повному обсязі (окрім окупованих територій), а головні труднощі, які переживає судова система, а це обмежене фінансування, відтік професійних кадрів, нестача суддів, пов'язані виключно з війною.

"Ми всі маємо бути свідомі того, що найперше нам потрібно перемогти ворога, вигнати його з нашої землі, забезпечити повноцінне функціонування судової влади і тільки тоді вимагати необхідного фінансування і матеріально-технічного забезпечення. Ми всі працюємо на нашу перемогу над ворогом і це головне", - наголосив Олексій Сальніков.

Нагадаємо, що 29 березня 2022 року близько дев'ятої години ранку ворожим російським літаком було завдано ракетного удару по будівлі Миколаївської обласної військової адміністрації. Ракета влучила у ліву частину будівлі, у якій саме на 8 та 9 поверхах розташовувалися приміщення господарського суду Миколаївської області.

Пресслужба ДСА України