flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадянство як постійний правовий зв’язок держави і особи - лекція судді КСУ Галини Юровської

21 жовтня 2022, 10:42

20 жовтня 2022 року згідно з Календарним планом Національної школи суддів України суддя Конституційного Суду України Галина Юровська провела для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів лекцію “Громадянство як постійний правовий зв’язок держави і особи”.

Національна школа суддів України продовжує традицію у проведенні циклу навчальних лекцій для суддів та помічників суддів місцевих загальних судів за участі судді Конституційного Суду України, кандидатки юридичних наук Галини Юровської.

У вступній промові лекторка, зокрема, зазначила, що нинішня лекція присвячена питанням громадянства, визначила юридичні ознаки та його поняття, відмінностям прав громадян України від іноземних громадян, підстави та юридичні наслідки набуття і припинення громадянства згідно чинного законодавства, а також поняття біпатризму, мультипатризму та апатризму.

Доповідачка під час презентації відзначила, що лекція спрямована на обговорення юридичної позиції та рішень Конституційного Суду України і Європейського суду, міжнародних актів, що стосуються питань громадянства та основних прав громадян України з детальним роз’ясненням відповідних статей Конституції України.

Під час навчання судді мали можливість долучитися до обговорення важливого питання, отримати ґрунтовні та фахові відповіді на проблемні запитання.

Пресслужба НШСУ