flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комфортні умови очікування: в Малинському районому суді Житомирської області облаштовано інтегровану рецепцію

29 листопада 2022, 11:20

Малинський районний суд Житомирської області представив облаштовану інтерговану рецепцію суду та постійно вживає заходів щодо трансформації приміщення у сучасний, комфортабельний клієнтоорієнтований заклад, дбаючи про комфортні умови для відвідувачів.

Зусиллями працівників суду було проведено поточний ремонт кабінету для прийому громадян та за сприяння керівництва Територіального управління Державної судової адміністрації України в Житомирській області обладнано рецепції для Служби судової охорони та для прийому громадян.

 

Ці пункти є першими на етапі контактування відвідувачів із судом: місце для подання та отримання документів, а також всієї інформації щодо розпорядку роботи суду, розкладу судових засідань, розміщення залів судових засідань, тощо. Головною метою такого облаштування є підтримка людей з моменту, коли вони приходять до суду, їх комфортне очікування на судове засідання, ефективне управління потоком відвідувачів, адже професійне зонування судового простору не лише полегшує орієнтацію відвідувачів у приміщенні суду, а й забезпечує безпеку та порядок.

"Наш досвід свідчить, що навіть з обмеженими фінансовими ресурсами, можна забезпечити належні умови для надання якісних судових послуг. Ми щиро сподіваємось, що наші зусилля допоможуть комфортніше почуватися та краще орієнтуватися в приміщенні суду та сприятимуть загальному позитивному враженню відвідувачів", - сказав Голова суду Володимир Ярмоленко, коментуючі відкриття нової рецепції.

Нагадаємо, що робота Малинського районного суду відновилась після деокупації Житомирщини, 21 квітня 2022 року на підставі розпорядження Голови Верховного Суду. Протягом травня – червня 2022 року, зусиллями керівництва ТУ ДСА в Житомирській області та особисто начальника управління - Василя Морея, приміщення суду було відремонтовано: замінені пошкоджені вікна, двері, відновлені внутрішні перегородки та стеля, частково оновлено покрівлю.

Наразі Малинський районний суд працює у звичному режимі. Однак, підлаштовуючись під реалії сьогодення, задля безпеки, під час повітряних тривог прийом документів не здійснюється, судові засідання не проводяться, присутні у приміщенні суду громадяни спрямовуються в укриття.

Дивлячись через призму війни, хочеться наголосити на головному: колектив Малинського районного суду згуртовано та гідно здолав ті виклики, які принесла війна, і вже 6 місяців після відновлення роботи суду кожен з працівників докладає всіх зусиль для належного функціонування суду і судової системи загалом.

Джерело: Пресслужба Суду