flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП погоджено подані ДСА України пропозиції щодо перерозподілу видатків між судами та установами

21 грудня 2023, 16:00

21 грудня 2023 року Вищою радою правосуддя погоджено подані Державною судовою адміністрацією України пропозиції щодо перерозподілу видатків між судами та установами.

Завдяки зазначеному перерозподілу буде забезпечено підвищення рівня заробітної плати працівників апаратів судів та органів і установ системи правосуддя. При цьому, розрахунок стимулюючих виплат здійснено виходячи із 70 % від посадового окладу за період січень – грудень 2023 року для працівників апаратів судів та 40 % для працівників інших органів.

При розрахунку потреби в додаткових коштах ДСА України було застосовано рейтинг у залежності від завантаженості судів при розгляді справ. Збільшення бюджетних асигнувань здійснюється за рахунок понадпланових надходжень до спеціального фонду державного бюджету в сумі 538,4 млн грн та перерозподілу невикористаної суддівської винагороди в сумі 259,8 млн гривень. 

Також погоджено додаткове виділення судам за рахунок понадпланових надходжень коштів у сумі 70,4 млн грн для придбання судам комп’ютерної техніки. Крім того, перерозподілено між судами та установами кошти в сумі 44,9 млн грн на поточні витрати та оплату комунальних послуг та енергоносіїв.

Державна судова адміністрація України висловлює щиру вдячність всім членам Вищої ради правосуддя, Голові Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денису Маслову, народному депутату України, голові робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні Сергію Демченку за всебічну підтримку та розуміння потреб органів у системі правосуддя.

Пресслужба ДСА України