flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Два кандидати на вакантну посаду заступника Голови ДСА з питань цифрового розвитку пройдуть співбесіду в ВРП

07 березня 2024, 13:27

Вища рада правосуддя вирішила провести на засіданні Вищої ради правосуддя співбесіду з кандидатами на вакантну посаду заступника Голови Державної судової адміністрації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, що рекомендовані Постійною комісією Вищої ради правосуддя з питань Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи - Сапельніковим Леонідом Віталійовичем та Герасимом Мартином Ігоровичем (рішення Вищої ради правосуддя від 07.03.2024).

Нагадаємо, Вища рада правосуддя рішенням від 19 жовтня 2023 року оголосила про наявність вакантної посади заступника Голови Державної судової адміністрації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, а також затвердила та оприлюднила Умови для зайняття вказаної вакантної посади. До секретаріату ВРП надійшли документи від 15 кандидатів на посаду заступника Голови ДСА України.

За результатами співбесід Комісія визначилася з двома кандидатурами для подання на розгляд Вищій раді правосуддя як пропозиції про призначення на вакантну посаду заступника Голови Державної судової адміністрації України, відповідального за питання цифрового розвитку. Це Леонід Сапельніков і Мартин Герасим.

Після проходження спеціальної перевірки, вищезгадані кандидатури було винесено на розгляд засідання ВРП.

У дослідженні документів кандидатів та проведенні співбесід взяли  участь експерти, яких делегували міжнародні проекти ЄС Pravo-Justice та USAID "Справедливість для всіх", представники Мінцифри, Ради суддів України, народні депутати України з Комітету  Верховної Ради України з питань правової політики.