flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підписано Меморандум про співпрацю між ДСА України та Академією фінансового моніторингу

03 квітня 2024, 14:31

 

 

Меморандум спрямований на посилення співробітництва, виявлення перспективних напрямів взаємодії, в тому числі можливостей створення нових програм підвищення кваліфікації для представників судової влади України.

 

 

 

Максим Пампура, т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України: «Ця подія має величезне значення для Державної судової адміністрації (далі – ДСА) України і свідчить про те, що спільно з державним закладом післядипломної освіти «Академія фінансового моніторингу» (далі – Академія) ми будемо посилювати потенціал сторін і разом докладати зусиль з метою розвитку співпраці для досягнення спільних цілей.

Хочу зауважити, що представники Академії фінансового моніторингу водночас є і викладачами Національної школи суддів, в якій представники судової влади навчаються та мають змогу підвищувати кваліфікацію. Тож завдяки співпраці з Академією, ДСА України буде  робити все, аби забезпечувати умови і можливості для підвищення обізнаності та професійного рівня наших суддів та працівників апаратів судів».

 

 

Ростислав Марчук, директор Академії фінансового моніторингу: «Наша Академія є головним навчальним закладом та екзаменаційним центром у сфері фінансового моніторингу в Україні, де щороку підвищують кваліфікацію та здійснюють перепідготовку тисячі слухачів. Від початку діяльності Академії, на її базі підвищили кваліфікацію понад 1 500 представників судової влади України.

Завдяки Меморандуму, підписаному з Державною судовою адміністрацією України, ми будемо розробляти додаткові навчальні програми для представників органів судової влади з метою популяризації фінансового моніторингу, розкриття його можливостей для протидії злочинності, встановлення істини у справах, притягнення винних до відповідальності і здійснення правосуддя».

 

 

 

      

 

Меморандум дозволить реалізовувати План заходів, визначений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2023 р. № 1207-р. Зокрема йдеться про забезпечення організації та проведення семінарів для працівників судів із питань щодо розгляду судами справ про протидію легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення

Меморандум дає можливість розробити нові напрями, де навчальний процес буде нерозривно пов’язаний із практичною діяльністю. 

Строк дії Меморандуму – 5  років із можливістю пролонгації. Він є  угодою про наміри і не передбачає фінансових зобов’язань сторін-підписантів.