flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено співпрацю ДСА України з Проектом Твіннінг "Посилення інституційної спроможності Верховного суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні"

28 квітня 2017, 15:22

 28 квітня 2017 року відбулася робочу зустріч керівництва ДСА України з радником Проекту Твіннінг "Посилення інституційної спроможності Верховного суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні" Яутріте Бріеде та асистентом радника Проекту Олександром Бідним.

Під час зустрічі обговорені питання подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про доопрацювання окремого модуля, котрий би дозволив контекстний пошук в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Оскільки діяльність вказаного Проекту Твіннінг спрямована на захист прав людини на національному рівні шляхом застосування в Україні практики Європейського суду з прав людини, то й важливим має стати можливість пошуку в судових рішеннях, які розміщені в Реєстрі, застосування та посилання на Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод.

 

Довідка:

6 березня 2017 року розпочато реалізацію Проекту Твіннінг ″Посилення інституційної спроможності Верховного суду України у сфері захисту прав людини на національному рівні″.

Метою Проекту є посилення незалежності та ефективності судової влади за рахунок впровадження європейських стандартів, а також підвищення інституційної спроможності Верховного Суду України, що дозволить сформувати єдину судову практику при здійсненні правосуддя, сприятиме зміцненню верховенства права в Україні. Також у рамках вказаного проекту Твіннінг передбачено проведення порівняльного аналізу національного та європейського законодавства щодо електронного правосуддя та проведення судових засідань у режимі ВКЗ, за результатами якого експерти розроблять рекомендації щодо вдосконалення системи електронного правосуддя в Україні. Планується, що проведення заходів щодо сучасних методів розрахунку навантаження на суддів, інших працівників судів, спеціалізації суддів та роботи автоматизованої системи розподілу справ, інше.