flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України співпрацює зі структурою ООН Жінки в Україні з питань захисту прав жінок

03 квітня 2018, 11:26

2 квітня 2018 року відбулась робоча зустріч представників ДСА України з консультантами структури ООН Жінки в Україні, під час якої обговорено співпрацю з  питань просування та захисту прав жінок в Україні.

Структура ООН Жінки в Україні виконує ряд ініціатив, спрямованих на підтримку системи правосуддя, а з особливою увагою – на виконання Заключних Зауважень Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

У робочій зустрічі з міжнародним експертом Ейлін Скіннідер та національним експертом Андрієм Вишневським взяли участь: заступник  Голови ДСА України Людмила Гізатуліна, радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, заступник начальника відділу правової експертизи юридичного управління Аліна Степаненко, в. о. начальника управління інформатизації та судової статистики Антоніна Поліщук, працівники управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.

Людмила Гізатуліна поінформувала міжнародних експертів про статус, основні повноваження та функції ДСА України, судову реформу.

Консультанти структури ООН Жінки в Україні отримали відповіді на запитання щодо кількості жінок, які працюють у судах України, захисту і забезпечення їх трудових та соціальних прав. Крім того, під час робочої зустрічі обговорено питання збору судової статистики, пов’язаної з жінками в судовій системі, та забезпечення доступу жінок до правосуддя.

Нагадуємо, що структура ООН Жінки працює в Україні для підтримки Уряду та громадянського суспільства в напрямку розвитку гендерної рівності та реалізації національних та міжнародних зобов’язань щодо прав жінок, таких як Конвенція про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, Пекінська Декларація та платформа дій, Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 та інші.

Основними напрямами діяльності структура  ООН Жінки в Україні є:

пріоритизація гендерної рівності в національних реформах, державному управлінні, плануванні та бюджетуванні;

запобігання насильству щодо жінок;

підтримка реалізації повістки "Жінка, мир, безпека".