flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відеоблог "Один день в суді під час війни". Ірпінський міський суд Київської області

03 травня 2023, 12:40

Правнича асоціація "ДОБРОСУД" підготувала відеосюжет про роботу Ірпінського міського суду Київської області в умовах воєнного стану.

Це відеорозповідь про те, як 24.02.2022 війна застала один з найзавантаженіших судів Київської області, про те як пережили окупацію працівники суду та з якими викликами зіштовхнулись після звільнення міста Ірпінь від російських загарбників.

Нагадаємо, що з 25.02.2022 місто активно обстрілювалось російськими загарбниками, саме з цього дня на територію суду почали прилітати снаряди, вибуховою хвилею вибивши всі вікна судової установи. В місті Ірпінь рашисти вбивали мирних жителів, мордували патріотів, розстрілювали колони з жінками та дітьми. Звільнення відбулось лише 28.03.2022. З того часу і дотепер триває збір доказів воєнних злочинів росіян на території міста, а до суду, який відновив роботу 22.05.2022, активно надходять кримінальні провадження щодо воєнних злочинів росіян.

Як в таких умовах працює Ірпінський міський суд Київської області можете дізнатись переглянувши цей сюжет, який було знято завдяки інтелектуальному волонтерству операторів Тараса Дзюбка та Оленсандра Галянта, а також ведучій програми - судді Барського районного суду Вінницької області Юлії Салдан.

Правнича асоціація "ДОБРОСУД" висловлює вдячність колективу Ірпінського міського суду Київської області за співпрацю, керівництву ТУ ДСА у Київській області за підтримку ініціативи, та продовжує готувати цикл відеоблогів про роботу судів на деокупованій території та анонсує сюжет про Малинський районний суд Житомирської області.

Все буде Україна! Віримо в перемогу!

Правнича асоціація "ДОБРОСУД"