flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проект «Освіта суддів заради економічного зростання»

З метою створення в Україні сприятливих умов для економічного зростання шляхом утвердження верховенства права з травня 2012 р. розпочалась реалізація п’ятирічного канадсько-українського проекту "Освіта суддів заради економічного зростання", який орієнтований на розвиток професійних вмінь та навичок суддів у сфері врегулювання спорів, що стосуються приватних компаній та підприємців. Проект спрямований не лише на розробку курсів і програм навчання суддів, але  й також на розширення управлінських можливостей ключових установ, відповідальних за професійну підготовку суддів – Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) та Національної школи суддів України (НШСУ), упровадження нових принципів та підходів в їхній роботі.

П’ятирічний Проект «Освіта суддів заради економічного зростання» фінансується Канадським Агентством міжнародного розвитку та впроваджується Канадським національним інститутом суддівської освіти. Проект розроблений з метою сприяння створенню в Україні системи  ефективного  навчання суддів та кандидатів на посаду судді Національною школою суддів  під керівництвом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ). Основні партнери проекту – ВККСУ, Національна школа суддів, пілотні суди в Одесі та Івано-Франківську, а також Офіс уповноваженого з федеральних судових справ Канади.

Головним завданням Проекту є надання Україні допомоги у сфері покращення ділового середовища за рахунок підвищення ефективності роботи судів, розробки навчальних програм для суддів та впровадження судової медіації.