flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась чергове засідання підгрупи "Правосуддя" галузевої робочої групи "Правова держава, юстиція"

05 квітня 2021, 10:33

02 квітня 2021 року заступник Голови ДСА України Олексій Сальніков взяв участь у черговому засіданні підгрупи "Правосуддя" галузевої робочої групи "Правова держава, юстиція".

Під час робочої групи обговорені питання порядку денного, зокрема, прогрес в імплементації Ініціативи "Модельні суди" Проекту ЄС "Право-Justice", критичне недофінансування українських судів, доступ до правосуддя в умовах пандемії. Крім того, під час засідання йшлося про поточну діяльність підгрупи "Правосуддя" галузевої робочої групи "Правова держава, юстиція" на 2021 рік.

Головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проекту ЄС "Право-Justice" Анна Адамська-Галлант, представляючи звіт за результатами реалізації  Ініціативи "Модельні суди" , повідомила, що з березня по грудень  2021 року Проект реалізовує Нову фазу Ініціативи "Модельні суди", яка покликана об’єднати кращий міжнародний та український досвід, а також стати майданчиком для обміну добрими практиками, спрямованими на покращення доступності, клієнтоорієнтованості та безпеки судів.

У березні Проектом оголошено конкурс на добір 50 судів, але зважаючи на велику кількість судів, які виявили бажання долучитись до Ініціативи,  прийнято рішення про збільшення кількості учасників нової фази Ініціативи "Модельні суди" до 70.

Станом на 24 березня 2021 року в Україні 75 модельних судів (6 – які визначенні модельними у 2018 році, 69 – нова фаза Ініціативи). Крім того, до нової фази Ініціативи учасником долучилась Національна школа суддів України.

Під час обговорення порядку денного заступником Голови Вищої ради правосуддя, головою підгрупи Олексієм Маловацьким висловлені пропозиції щодо плідної співпраці органів судової влади з міжнародними партнерами розвитку з вирішення нагальних питань судів України.

 

ДСА України