flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Потенційні корупційні ризики обговорено з експертами Програми USAID "Нове правосуддя"

08 квітня 2021, 15:13

8 квітня 2021 року в режимі відеоконференції  відбулася робоча зустріч представників ДСА України з експертами Програми USAID "Нове правосуддя", під час якої обговорено потенційні корупційні ризики.

Вказану тему обговорено з метою оновлення звіту "Корупційні ризики останніх реформ у судовій системі України", який виготовлено експертами Програми USAID "Нове правосуддя" у 2017 році.

У зустрічі взяли участь представники ДСА України: заступники Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков та Сергій Чорнуцький, головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції  Михайло Петрушко, працівники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва.

Під час зустрічі з експерткою Програми USAID "Нове правосуддя", доктором Вікторією Дженнет розглянуто ризики та проблемні питання бюджетного процесу, обробка, зберігання та розповсюдження даних, що перебувають у володінні ДСА України, заходи з питань протидії корупції, які реалізує ДСА України. Зокрема, обговорено здійснення оцінки корупційних ризиків у ДСА України; складення антикорупційної програми; здійснення перевірки факту подачі електронних декларацій державних службовців апаратів судів, ДСА України та її територіальних управлінь; здійснення заходів щодо захисту викривачів тощо.

 

Доктор Вікторія Дженнет у 2017 році провела дослідження реальних та потенційних корупційних ризиків в установах та органах судової влади. Результати дослідження з відповідними рекомендаціями були представлені у звіті "Корупційні ризики останніх реформ у судовій системі України". У зв’язку із законодавчими змінами в антикорупційному законодавстві, системі судоустрою та з метою оцінки внесених змін та потенційних ризиків, пані Дженнет наразі здійснює нові дослідження.

Програма USAID "Нове правосуддя" найближчим часом презентує вказане дослідження, в рамках якого будуть напрацьовані пропозиції та рекомендації щодо подальших кроків установ та органів системи правосуддя України задля усунення корупційних складових у їх діяльності.