flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сергій Демченко довів необхідність невідкладного прийняття законопроекту про збільшення видатків для здійснення правосуддя

14 квітня 2021, 19:02

Т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Людмила Гізатуліна та заступник Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков 14 квітня 2021 року взяли участь у засіданні підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та засіданні Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Народний депутат України, керівник робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні Сергій Демченко під час засідань виступив доповідачем з питання стосовно проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами (реєстраційний № 5304 від 25.03.2021).

Завдяки наполегливості та вагомій підтримці робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, утвореній при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, під керівництвом народного депутата України Сергія Демченка:

підкомітетом з питань видатків державного бюджету Комітету Верховної Ради України з питань бюджету прийнято рішення про винесення питання стосовно законопроекту реєстраційний № 5304 від 25.03.2021 на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань бюджету;

Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами (реєстраційний № 5304 від 25.03.2021), поданий народними депутатами України Демченком С. О., Костіним А. Є. та іншими, за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.

Державна судова адміністрація України, як головний розпорядник бюджетних коштів, висловлює вдячність народним депутатам України за їх принципову позицію, спрямовану на необхідність належного фінансового забезпечення діяльності судів.  

 

Довідково:

Проект Закону України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо збільшення видатків на забезпечення здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами (реєстраційний № 5304 від 25.03.2021) розроблено з метою врегулювання питання оплати праці працівників апаратів судів та створення належних умов для функціонування судів, гарантованих Конституцією України. У законопроекті пропонується внести зміни до додатків № 3 та № 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" у частині збільшення видатків за КПКВК 0501020 "Здійснення правосуддя місцевими, апеляційними судами та функціонування органів і установ правосуддя" на 600 млн грн шляхом їх зменшення за КПКВК 3401120 "Підготовка та участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх".

Розгляд питання про здійснення зазначеного зменшення видатків за КПКВК 3401120 став можливим завдяки тому, що Національний комітет спорту інвалідів України та Спортивна федерація глухих України отримали офіційне повідомлення про відтермінування Дефлімпійських ігор 2021 року на 2022 рік, які в лютому 2021 року перенесено на травень 2022 року. Оргкомітетом Ігор було повідомлено, що у зв'язку з пандемією коронавірусу Ігри пройдуть не в грудні 2021 року, як планувалось раніше, а з 1 по 15 травня 2022 року. Місце проведення, як і планувалось раніше, - м. Кашіас-ду-Сул, Бразилія.