flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено стан фінансового забезпечення органів судової влади

06 травня 2021, 16:39

6 травня 2021 року відбулася робоча зустріч керівництва ДСА України з представниками проекту Ради Європи "Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя".

Під час зустрічі обговорено стан фінансового забезпечення діяльності органів судової влади з метою підготовки експертами вказаного Проекту аналізу фінансового стану судової влади та можливих шляхів поліпшення фінансового забезпечення судів.

Аналіз на замовлення Проекту Ради Європи виконується експертами ТОВ  "Ернст енд Янг".

 

 

 

 

У зустрічі взяли участь експерти ТОВ "Ернст енд Янг": керівник проекту та юридичної команди Альберт Сич, менеджер юридичної команди Андрій Москалюк, юристи Альона Мендель-Апалькова та Ірина Студенець, менеджер фінансової команди Євген Савченко, аналітик фінансової команди Назар Галичанський та представники проекту Ради Європи "Підтримка судової влади України в забезпеченні кращого доступу до правосуддя": менеджер проекту Ірина Кушнір, координатор проекту Наталія Верещінська, асистент проекту Ольга Байбородова.

Державну судову адміністрацію України на зустрічі представляли: т. в. о. Голови Олексій Сальніков, заступник Голови Людмила Гізатуліна, в. о. начальника планово-фінансового управління Інна Гомонова, начальник управління інформатизації та судової статистики Олександр Слоніцький, заступник начальника управління – начальник відділу бюджетного моніторингу та аналізу Наталія Воронцова, начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва Олена Ігнатченко, головний спеціаліст з питань контролю за діяльністю Служби судової охорони Володимир Бойко.

Відкриваючи зустріч, т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков відзначив, що проблема із фінансуванням, яка існувала у 2020 році, на жаль, залишилась і у 2021 році, та й перспективи, означені профільним міністерством говорять лише про незначне збільшення обсягів фінансового забезпечення діяльності органів та установ системи правосуддя на 2022 рік.

Заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна поінформувала про специфіку наповнення та розподілу асигнувань органам судової влади, надходження до спеціального фонду державного бюджету та потребу внесення змін до законодавства щодо наповнення та розподілу коштів спеціального фонду.

Учасники зустрічі відповіли на численні запитання експертів ТОВ "Ернст енд Янг" та означили найближчі перспективи, що мають зменшити навантаження на бюджет системи правосуддя.