flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під час роботи Третього Форуму юристок ЮрФем представлено Стратегію ґендерної рівності ДСА України

22 червня 2021, 08:05

18 червня 2021 року відбувся Третій Форум юристок ЮрФем "Слова важливі для прав та права", у роботі якого взяли участь представники ДСА України.

На Форумі обговорювали: значимість ґендерно чутливої комунікації та її вплив на формування ґендерно чутливої культури організацій, в тому числі судів; вплив на якість юридичних і судових послуг, неупереджене ставлення до потерпілих від ґендерно зумовленого насильства; роль у цьому процесі досліджень і стратегій подальших ґендерних змін.

Під час тематичної сесії форуму "Чинники ефективного інтегрування ґендерного підходу у діяльність органів судової влади" Надією Стефанів, суддею касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду, Президенткою Всеукраїнської асоціації жінок-суддів, представлено результати опитування жінок – суддів та жінок-працівниць апаратів судів щодо врахування ґендерних питань в організації роботи судів. Спікеркою зосереджено увагу на значимості оцінки ситуації: ідентифікації наявного потенціалу та наявних обмежень у забезпеченні  ґендерного підходу; можливостей для подальшого удосконалення політики, практик і процедур.

Крім того, представлено Стратегію ґендерної рівності Державної судової адміністрації України на 2021 – 2025 роки  та окреслено основні чинники ґендерного інтегрування, представлено шляхи та механізми посилення ґендерної чутливості інституційної політики, організаційної культури, зміцнення технічного потенціалу щодо впровадження ґендерного потенціалу.

Стратегія ґендерної рівності Державної судової адміністрації України на 2021 – 2025 роки розроблена спільно з українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи, враховуючи рекомендації і результати ґендерного аудиту ДСА України, проведеного українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи.