flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Пошук шляхів наповнення бюджету судової влади

09 липня 2021, 16:25

Сучасність вимагає стрімкого руху вперед, прогресивних кроків та пошуку нових рішень.

Важливим складником поступу вперед має бути підвищення рівня прозорості, відкритості судів та довіри людей до органів правосуддя – на це сьогодні спрямовуються зусилля ДСА України.

Задля цього Державною судовою адміністрацією України активно напрацьовуються нові законопроекти, що ініціюються до розгляду у Верховній Раді України.

  1. Проект Закону України "Про внесення змін до статті 29 Бюджетного кодексу України", яким пропонується включити до переліку джерел формування спеціального фонду Державного бюджету України (в частині доходів) штраф (як засіб процесуального примусу). Законопроект розроблено з метою додаткового джерела фінансового забезпечення здійснення судочинства та функціонування органів та установ в системі правосуддя.
  2. Проект Закону України "Про внесення зміни до статті 55 Бюджетного кодексу України", яким пропонується включити до захищених видатків бюджету видатки на здійснення судочинства. Передбачені законопроектом зміни забезпечать узгодженість положень статті 148 Закону зі статтею 55 Бюджетного кодексу України в частині визначення захищеними видатками бюджету видатків на здійснення судочинства.

Вказані законопроекти, що спрямовані на збільшення та захист видатків на забезпечення діяльності судів, надіслані до Верховної Ради України та, сподіваємося, будуть включені до розгляду народними депутатами України.