flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сергій Демченко ознайомився з роботою ДСА України та взяв участь у прийомі громадян

15 липня 2021, 12:28

У рамках діяльності робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні її керівник, народний депутат України Сергій Демченко детальніше ознайомився з повсякденною роботою Державної судової адміністрації України та 15 липня 2021 року взяв участь в особистому прийомі громадян, що провів т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков.

Оскільки відповідно до закону народний депутат відповідальний за свою депутатську діяльність перед Українським народом як уповноважений ним представник у Верховній Раді України, то важливим питанням є дотримання органом державної влади конституційних прав і свобод людини і громадянина, зміцнення законності та правопорядку. 

Під час прийому громадян обговорено питання адміністрування судів та комунікацій органів правосуддя з громадянами.

 

 

Довідково: Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави - це передбачено статтею 3 Конституції України, тому права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Звернення громадян є одним із засобів захисту їх прав та законних інтересів. Це право закріплено основним законом держави. У статті 40 Конституції України зазначено, що усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглянути звернення і надати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.