flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено подальші напрями співпраці ДСА України з ПРООН із відновлення та розбудови миру

20 жовтня 2021, 09:05

19 жовтня 2021 року т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков провів робочу зустріч з новопризначеною керівницею компонента з громадської безпеки та соціальної згуртованості Програми ООН із відновлення та розбудови миру Федерікою Діспенца, під час якої обговорено співпрацю з питань доступу до правосуддя в Донецькій та Луганській областях.

Під час зустрічі розглянуто проблемні питання, пов’язані з особливостями забезпечення доступу до правосуддя в умовах збройного конфлікту, що триває на сході України.

Т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков подякував представникам ПРООН із відновлення та розбудови миру за плідну співпрацю. "ПРООН активно працює над питаннями знаходження нових шляхів та рішень для поліпшення доступу до правосуддя, пошуком механізмів підвищення ефективності судового адміністрування, забезпеченням доступу громадян до правосуддя в умовах збройного конфлікту, що існує на території України, а ці питання є надзвичайно важливими для ДСА України", - наголосив під час зустрічі Олексій Сальніков.

 

Заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький подякував за успішну співпрацю в питаннях цифровізації правосуддя та, зокрема, за впровадження мобільного застосунку "єСуд". Окреслив майбутні плани та напрацювання з цих питань.

Федеріка Діспенца повідомила, що Програма ООН із відновлення та розбудови миру і в подальшому планує співпрацювати з ДСА України в питаннях покращення доступу до правосуддя в Донецькій та Луганській областях.

У робочій зустрічі з представниками Програми ООН із відновлення та розбудови миру взяли участь: заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький, начальник управління інформатизації та судової статистики Олександр Чикін, заступник начальника управління-начальник відділу судової статистики, діловодства та архіву суду управління інформатизації та судової статистики  Антоніна Поліщук, працівники управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.

Довідково:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програма ООН із відновлення та розбудови миру забезпечує пріоритетні потреби на сході України ще з початку збройного конфлікту навесні 2014 року. Програма спрямована на зміцнення громадської безпеки та соціальної згуртованості, підтримку відбудови економіки постраждалих від конфлікту громад і реалізацію реформ децентралізації влади та охорони здоров'я на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

Загальний бюджет на 2019 – 2022 роки становить понад 80 мільйонів доларів США.

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру складається з трьох компонентів: компонент I: Економічне відновлення та розвиток інфраструктури; компонент II: Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади; компонент III: Громадська безпека та соціальна згуртованість.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру працює в 6 областях: Донецькій, Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській; Програма з верховенства права працює в Житомирській області.