flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: "ДСА України готова забезпечити умови для ефективної роботи Етичної ради"

01 грудня 2021, 16:30

1 грудня 2021 року на базі Державної судової адміністрації України  відбулося перше засідання Етичної ради. Шляхом голосування на ньому обрано главу Етичної ради. Ним став суддя Верховного Суду у Касаційному  кримінальному суді Лев Кишакевич, який обраний до складу цієї Ради за квотою Ради суддів України. 

«Як і всі члени Етичної ради, я у повній мірі відчуваю відповідальність як за свою безпосередню діяльність, так і діяльність Ради в цілому. Ця відповідальність стосується як очікувань суспільства, так і суддівського корпусу. Упевнений, що Етична рада докладе максимум зусиль, щоби відповідні очікування виправдалися", - сказав Лев Кишакевич після оголошення результатів голосування.

Новообраний голова Етичної ради також зазначив, що її члени продовжать роботу над Регламентом та процедурними питаннями Етичної ради.

"Ми хочемо як можна скоріше приступити до оцінки кандидатів на посаду члена Вищої ради правосуддя.", - наголосив Лев Кишакевич.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя» Етична рада утворюється з метою сприяння органам, що обирають (призначають) членів Вищої ради правосуддя, у встановленні відповідності кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності. А організаційно-технічне забезпечення діяльності Етичної ради здійснює Державна судова адміністрація України.

«Ми готові забезпечити усі умови та комфортність для ефективної роботи Етичної ради. Вже на першому ж засіданні в цьому переконалися її члени та журналісти. Це повна технічна готовність та висока організація у її проведенні.  Державна судова адміністрація України спроможна забезпечити відео- та аудіофіксацію і трансляцію засідань Етичної ради в режимі реального часу на офіційному веб-порталі судової влади України, як це і вимагається у відповідному Законі», - зазанчив т.в.о. Голови ДСА України Олексій Сальніков.

Довідково: До складу Етичної ради обрано 6 членів

Кишакевич Лев Юрійович - суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді;

Трясун Юрій Ростиславович - cуддя Київського апеляційного суду;

Сіверін Володимир Іванович - суддя Східного апеляційного господарського суду у відставці;

Лавлі Перлінг - колишня Генеральна прокурорка Естонської Республіки;

Сер Ентоні Хуппер - суддя Апеляційного суду з кримінальних та цивільних справ Англії та Уельсу у відставці;

Роберт Корді - cуддя Верховного суду штату Массачусетс у відставці.

Пресслужба ДСА України