flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сергій Чорнуцький: "Забезпечення судової безпеки в умовах збройного конфлікту - одне з головних завдань ДСА України"

03 грудня 2021, 13:23

Заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький взяв участь в обговоренні реалізації нової фази Ініціативи «Модельні суди» - «Забезпечення судової безпеки в умовах збройного конфлікту».

 Ініціатива супроводжується Проєктом ЄС «Право-Justice» за безпосередньої підтримки Державної судової адміністрації України, Ради суддів України та Служби судової охорони.

«Про актуальність теми сьогоднішньої конференції скажу, що ми свідомі того, з якою проблемою судова адміністрація стикнулася у 2014 році, коли наші Східні території піддалися збройній агресії з боку Росії і коли не тільки судова влада, а й держава не знала як на неї реагувати. Тоді у нас було багато викликів і проблем у частині відновлення правосуддя, переведення судів на мирні території, а це і судді, і працівники апаратів судів з родинами, й організація фізичного захисту і безпеки суддів, було багато проблем у частині знаходження приміщень та інших логістичних питань. Пройшло вже багато років, ми проаналізували наші помилки, яких припустилися тоді і знаємо що робити, щоб їх не повторювати. Тому сьогодні питання судової безпеки стоять не настільки критично як в перші роки війни, але, на жаль, залишається ще цілий пласт проблем, які потрібно вирішувати», - сказав Сергій Чорнуцький, звертаючись до учасників конференції.

Заступник Голови ДСА України відзначив актуальність тем, які обговорювалися під час заходу, а це: «Основні правила управління безпекою у судах: спільна відповідальність», «Планування заходів безпеки у діяльності судів на сході України  та біля білоруського кордону в контексті масових порушень кордону», «Практичні аспекти забезпечення безпеки приміщень судів та особистої охорони в умовах збройного конфлікту» тощо.

Сергій Чорнуцький подякував головній міжнародній експертці з питань судової реформи Проєкту ЄС «Право-Justice» пані Анні Адамській-Галлант за постійну увагу до безпекових питань у судах та сприяння в організації діяльності судів.

Пресслужба ДСА України