flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олексій Сальніков: "Законопроект 6311 передбачає, що середня зарплата працівника апарату суду становитиме 27 823 гривні"

20 січня 2022, 12:39

20 січня 2022 року відбулося засідання Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, в якому взяв участь т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков. Під час засідання народні депутати - члени Комітету та запрошені розглядали проект Закону про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо врегулювання питання оплати праці працівників судів, реєстраційний номер 6311.

Доповідач щодо проекту Закону, народний депутат України Сергій Демченко зазначив, що: "Вкрай важливо, аби цей проект Закону був прийнятий у першому півріччі 2022 року, оскільки згідно з частиною третьою статті 27 Бюджетного кодексу України законопроект можна буде ввести в дію з 1 січня 2023 року. Якщо ж 6311 буде прийнятий як Закон після 15 липня цього року, то введення його в дію стане можливим лише з 1 січня 2024 року, чого члени Комітету і судова система дозволити не можуть".

Члени Комітету ВРУ з питань правової політики підтримали свого колегу і проголосували за включення законопроекту до порядку денного 6-ї сесії Парламенту.

Т. в. о. Голови ДСА України Олексій Сальніков подякував парламентарям за підтримку ініціатив Державної судової адміністрації України щодо підвищення оплати праці працівників апарату судів і висловив сподівання, що це дозволить зупинити відтік високопрофесійних кадрів із судової системи.

"Законопроектом пропонується підвищити рівень заробітної плати працівників апаратів судів шляхом запровадження єдиних правил та єдиної розрахункової величини для визначення розміру посадового окладу працівника. За попередніми розрахунками після прийняття проекту закону середня заробітна плата працівника апарату суду становитиме 27 823 грн, в якій лише 20% від посадового окладу складатиме премія", - прокоментував законопроект 6311 Олексій Сальніков.

За його словами, такі зміни забезпечать прогнозований, стабільний та справедливий рівень заробітної плати кваліфікованих працівників, який не буде залежати від економії фонду оплати праці та встановлення стимулюючих виплат. Також Олексій Сальніков висловив сподівання, що закопроект буде прийнятий впродовж першого півріччя 2022 року.

Пресслужба ДСА України