flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Т. в. о. Голови ДСА України перебуває з робочим візитом на Донеччині

10 лютого 2022, 17:19

Тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСА України Олексій Сальніков 10 лютого 2022 року в рамках робочого візиту на Донеччину відвідав Слов’янський  міськрайонний суд Донецької області, Донецький окружний адміністративний суд та Територіальне управління ДСА України в Донецькій області.

Олексій Сальніков ознайомився з приміщеннями судів та територіального управління ДСА України і обговорив під час робочих нарад з суддями та працівниками апаратів судів нагальні проблемні питання фінансового, організаційного та матеріально-технічного забезпечення діяльності. 

Також у робочому візиті по судах Донеччини беруть участь Голова Етичної ради, суддя Верховного Суду Лев Кишакевич, секретар Ради суддів України Олена Журавська, начальник відділу підготовки суддів Національної школи суддів України Іван Балаклицький.

 

 

Під час наради з колективом Територіального управління ДСА України в Донецькій області Олексій Сальніков відзначив, що: "Ми маємо спільно працювати, бути максимально відкритими до людей, підтримувати їх у непростій на сьогодні економічній та політичній ситуацій. Ми працюємо для людей, а бути адміністраторами судів нині дуже непросто. Тому і складна фінансова ситуація, і карантинні обмеження - це те, що спонукає нас до змін. Міжнародні партнери з розвитку вірять у нас та постійно допомагають покращувати доступ громадян до правосуддя. ДСА України буде й надалі  реалізовувати нові спільні проекти. Адже такий прогресивний досвід, як, наприклад, запровадження спільно з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру мобільного застосунку "єСуд" та реалізація  пілотного проєкту з оцифровки судових архівів, реалізація в межах Проєкту ЄС "Право-Justice" Ініціативи "Модельні суди" необхідно розвивати та поширювати на всі суди України".

Під час спілкування з колективом Слов’янського міськрайонного суду Донецької області обговорені проблемні питання організаційного та матеріально-технічного забезпечення діяльності. "Триває непроста робота з бюджетом, ми боремся за достойну заробітну плату для працівників апаратів судів,  спільно  з міжнародними партнерами з розвитку реалізовуємо багато проєктів, що покращують і доступ громадян до правосуддя, і умови роботи в суді", - сказав Олексій Сальніков.

У Донецького окружного адміністративного суду існує потреба збільшення площі приміщення, оскільки в суді працюють 48 суддів та більше як 150 працівників апарату, відсутній архів. Тому наразі необхідно знайти можливості для оренди додаткового приміщення для розміщення суду. У суді не вистачає коштів на оплату комунальних послуг, а низький рівень заробітної плати спричиняє високу плинність висококваліфікованих кадрів – працівників апарату суду.

Робочий візит тимчасово виконуючого обов’язки Голови ДСА України Олексія Сальнікова по судах Донеччини триває.