flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справа з маркером війна - Солом'янський райсуд міста Києва розпочинає процес над російським військовослужбовцем

18 травня 2022, 13:09

Сьогодні, 18 травня 2022 року, у Солом'янському районному суді міста Києва о 14 годині розпочнеться судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням військовослужбовця російських військ, які здійснюють збройну агресію проти України, Шишимаріна Вадима Євгенійовича за ч.2 ст.438 КК України (справа за єдиним унікальним номером 760/5257/22), а саме: порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, які поєднані з умисним вбивством.

Онлайн трансляція засідання відбуватиметься на офіційному веб-порталі "Судова влада" https://www.youtube.com/watch?v=DbWR-S6haWs .

Нагадаємо, що Солом’янським районним судом міста Києва 13 травня 2022 року було проведено підготовче судове засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням Шишимаріна Вадима Євгенійовича за ч.2 ст.438 КК України. Вадим Шишимарін обвинувачується в порушенні законів та звичаїв війни поєднаних з умисним вбивством. Слідство стверджує, що російський військовослужбовець 28 лютого 2022 року розстріляв беззбройного мешканця Сумської області. 

Офіс генерального прокурора назвав його першим російським військовим - командиром відділення 4 танкової Кантемировської дивізії Московської області, якого судитимуть за вбивство мирного жителя в Україні.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Процес триватиме у відкритому режимі. 

Судове засідання призначено на 18.05.2022 на 14.00 годину в приміщенні суду за адресою: м. Київ, вул. Полковника Шутова, 1, онлайн трансляція якого відбуватиметься на офіційному веб-порталі "Судова влада".

Пресслужба ДСА України