flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України за сприяння Мінцифри за час війни отримала 53 станції супутникового зв'язку StarLink

04 липня 2022, 15:19

ДСА України при сприянні Міністерства цифрової трансформації України за час війни отримала 53 станції супутникового зв'язку StarLink .

Станом на 4 липня 2022 року Державною судовою адміністрацією України  при сприянні Мінцифри отримано від Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України 53 станції супутникового зв'язку StarLink від компанії SpaceX з метою підтримки роботи критичної інфраструктури й сервісів у судах України.

Як раніше повідомлялося, за зверненням Державної судової адміністрації України до Мінцифри стосовно необхідності забезпечення судів безперервним зв’язком, у перші тижні війни України проти російських загарбників, судовою системою було отримано дві системи супутникового зв'язку StarLink від компанії SpaceX, які вже використовуються для підтримки роботи критичної інфраструктури й сервісів України.

Також систему StarLink передано для організації резервного каналу передачі даних судової влади, що забезпечить стале функціонування відповідних інформаційних ресурсів.

Пресслужба ДСА України