flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Хмельниччині бойові медики-інструктори ЗС України провели для судових охоронців тренінг з тактичної медицини

04 серпня 2022, 13:00

Практичний тренінг з тактичної медицини за стандартами НАТО для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області провели бойові медики-інструктори Збройних сил України.

Курс тактичної медицини розпочався з теорії, яку обов’язково закріплюють на практиці. Зокрема відпрацьовують ситуації, які найчастіше виникають під час реальних бойових дій: як правильно реагувати під час поранення в різні частини тіла, як зупиняти кровотечу при різних видах поранень та провести евакуацію з поля бою.

Такі навчання для охоронців Феміди проводяться не вперше, а курс такмеду проходять усі без винятку співробітники Служби.

- Поглиблено вивчаємо питання надання допомоги пораненим в бойових умовах. Розуміємо, що війна найближчим часом не завершиться, тому потрібно готуватися повсякденно і використовувати кожну хвилину, аби бути готовими дати гідну відсіч агресору, - зазначив заступник начальника Територіального управління Служби у Хмельницькій області полковник Служби судової охорони Степан Кшевжінський.

Як зазначив бойовий військовий медик Максим, який до повномасштабного вторгнення росії в Україну працював цивільним хірургом, на полі бою не завжди можна надати якісну домедичну допомогу, адже інколи виникають ситуації з неякісними засобами для зупинки кровотечі.

- Ми навчаємо надавати допомогу не лише пораненому побратиму, а й собі. Звертаю увагу, що кровоспинні турнікети мають бути виключно оригінальні. Це ціна життя. Коли ми намагаємося зекономити на турнікетах – ми економимо на житті, бо від критичної кровотечі людина може померти за три хвилини, - підсумовав бойовий медик.

У Службі судової охорони взято на озброєння найсучасніші стандарти підготовки з тактичної медицини, а процес навчання та підтримання навичок є безперервним. Лише постійна практика та вдосконалення допоможуть судовим охоронцям швидко приймати правильні рішення в бойовій обстановці та врятувати якомога більше життів.

Пресслужба Служби судової охорони