flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочався навчальний курс “Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду”

19 червня 2023, 16:00

19 червня 2023 року стартував 4 набір міжінституційного навчального курсу «Підготовка тренерів з впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду», який проводиться Проєктом ЄС «Право-Justice» в межах Ініціативи «Модельні суди».

З вітальним словом до учасників курсу звернувся Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

Він подякував представникам проєкту за підтримку та реалізацію цього курсу та висловив сподівання, що випускники вже найближчим часом долучаться до команди тренерів.

«Для ДСА дуже важливим є впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів суду. На жаль, в Україні на сьогодні багато потерпілих від воєнних злочинів, з’явилися нові вразливі категорії населення. Тому готовність судової системи допомогти вразливим відвідувачам суду є вкрай необхідною. Я знаю, що 104 тренери, які підготовані в рамках попередніх курсів вже діляться досвідом із своїми колегами. На мою думку, дуже важливим є те, що актуальність курсу не втрачається, а це означає, що для представників судової гілки влади впровадження кращих практик клієнтоорієнтованого суду для підтримки вразливих відвідувачів - є одним з пріоритетних напрямів», - зауважив очільник ДСА України. 

Курс передбачає проведення 8 вебінарів двічі на тиждень. Програма розроблена для суддів, працівників апарату суду, прокурорів, представників Національної поліції України, системи безоплатної правової допомоги, а також представників неурядових громадських організацій.