flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розробляється Порядок реагування на надзвичайні ситуації та організації роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій

04 липня 2018, 18:02

4 липня 2018 року відбулося засідання робочої групи з питань розробки документів, якими буде врегульовано порядок реагування на надзвичайні ситуації, організації роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій.

Робоча група складається з фахівців ДСА України, керівників апаратів судів Запорізької, Івано-Франківської, Одеської областей, які виявили бажання увійти до її складу, співробітників Національної школи суддів України та представників українсько-канадського проекту Підтримки судової реформи в Україні. 

Робочу групу створено за підсумками семінарів, які відбулися в липні минулого року за сприяння українсько-канадського проекту Підтримки судової реформи в Україні, де обговорювався досвід Канади в роботі суду під час надзвичайних ситуацій.

 

 

Відкрив засідання робочої групи Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк. За словами очільника ДСА України Канада має великий досвід із адміністрування в судах, який органи правосуддя адаптуватимуть до українських стандартів.

"Перебуваючи в Канаді, а також спілкуючись з канадськими експертами українські судові адміністратори отримують багато цікавих та корисних порад, що дозволить при проведенні судової реформи уникнути багатьох недоліків", - наголосив Зеновій Холоднюк.

"Щодо роботи суду в надзвичайних ситуаціях, то важливо напрацювати нормативну базу, обговорити напрацювання в судах, а потім закріпити отримані знання тренінгами", - сказав Голова ДСА України.

Під час зустрічі триває обговорення та доопрацювання проекту плану дій у надзвичайних ситуаціях та відновлення роботи суду, визначення  необхідного додаткового матеріалу/інструментарію, формату тренінгів для працівників апаратів судів та суддів щодо діяльності суду та плану дій у надзвичайних ситуаціях, погодження строків завершення роботи за цим напрямком.

Засідання робочої групи з питань розробки документів, якими буде врегульовано порядок/план реагування на надзвичайні ситуації, організації роботи суду в умовах надзвичайних ситуацій, продовжиться 5 липня 2018 року.