flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України представлено ще одного міжнародного експерта EUACI

07 вересня 2018, 09:25

6 вересня 2018 року відбулася робоча зустріч заступника Голови Державної судової адміністрації України Людмили Гізатуліної з групою експертів Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI). Під час зустрічі представлено ще одного міжнародного експерта EUACI – Германа фон Гебеля,  який в складі робочої групи працюватиме над питаннями організації роботи Вищого антикорупційного суду.

Людмила Гізатуліна поінформувала експертів про здійснені та заплановані кроки Державної судової адміністрації України на шляху формування Вищого антикорупційного суду.

Герман фон Гебель, представляючись присутнім, розповів про свій  досвід роботи в якості регістратора суду (керівника апарату) у чотирьох Міжнародних трибуналах, який буде корисним у співпраці ДСА України та EUACI над вирішенням питань налагодження роботи Вищого антикорупційного суду.

Експерти Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні обговорили з представниками структурних підрозділів ДСА України питання організаційного становлення суду, адміністрування суду,  добору персоналу, інформаційних технологій, безпеки та захисту свідків та потерпілих у судових справах, які буде розглядати Вищий антикорупційний суд.

У робочій зустрічі зі міжнародним експертом Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (Нідерланди) Германом фон Гебелем старшим проектним менеджером  (Грузія) Тінатін Голетіані, експертами з правових питань (Україна) Мартою Басиситюк та Катериною Гай взяли участь: радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, керівники самостійних структурних підрозділів ДСА України, представники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва.

Як повідомлялось раніше, завдяки Антикорупційній ініціативі ЄС в Україні (EUACI) Україна отримує допомогу у становленні новостворених антикорупційних агентств, включно з Вищим антикорупційним судом.

Співпраця Державної судової адміністрації України з Антикорупційною  ініціативою ЄС в Україні дає змогу сторонам визначити  необхідні кроки та обсяги підтримки EUACI у формуванні Вищого антикорупційного суду, створити відповідну дорожню карту та реалізувати наміри координувати свої зусилля з іншими донорами з цього питання.

Вже проведено ряд робочих  зустрічей, де обговорено питання створення  дорожньої карти започаткування роботи  Вищого антикорупційного суду, яка буде складатись із конкретних послідовних кроків з реальними термінами, виконання яких  забезпечать  своєчасний початок роботи суду.