flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Керівного комітету українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи

18 вересня 2018, 18:32

18 вересня 2018 року відбулося друге засідання Керівного комітету українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи. На засіданні обговорено результати піврічної роботи та означено плани на майбутнє.

Участь у заході взяли представники Міністерства закордонних справ Канади, Національного суддівського інституту Канади, українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, судів з пілотних областей - Одеської, Івано-Франківської, Запорізької та Хмельницької.

Керівник українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Любомир Маркевич зауважив, що проект спрямований на досягнення кількох ключових цілей, серед яких є удосконалення застосування права та незалежності органів судової влади, посилення підзвітності органів судової влади, судового адміністрування та зміцнення комунікації між судами і громадськістю. Очільник українсько-канадського Проекту озвучив зміни, що відбулися в управлінні проектом та поінформував про заплановані в рамках Проекту заходи. Зокрема, очікується низка навчальних візитів до Великої Британії та Канади, а також конференції, семінари, тренінги та публікація спільно з Програмою Агентства США з міжнародного розвитку "Нове правосуддя" публікація посібників та книг.

Учасники засідання висловили вдячність Проекту за проведені заходи.

Зокрема, заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна відзначила, що завдяки плідній співпраці з Проектом напрацьовано План готовності до надзвичайних ситуацій та забезпечення безперервної діяльності суду та Методичні рекомендації щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях, а вже найближчим часом відбудеться обговорення названих документів із представниками органів правосуддя та навчально-практичний семінар для представників судів за участю експертів з судового адміністрування Канади. "Також вагомою, - повідомила Людмила Гізатуліна, - є робота спільно з Проектом із напрацювання проекту заходів з організації та проведення виїзного судового засідання, що після проведення оптимізації допоможе організувати роботу судів". Заступник Голови ДСА України зазначила, що пріоритетним для ДСА України є і удосконалення інституційної спроможності Державної судової адміністрації України, і таку роботу вже розпочато спільно з Проектом.

Учасники заходу окрему увагу приділили необхідності посилення впровадження політики гендерної рівності.

Підсумовуючи результати роботи, учасники засідання відзначали, що пріоритетом майбутнього співробітництва було і залишається створення належних умов для підвищення ефективної діяльності системи правосуддя та зміцнення довіри до судової влади України.