flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь у робочій нараді, що відбулася у м. Черкасах

24 вересня 2018, 18:06

24 вересня 2018 року в приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкас відбулася робоча нарада за участю Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, під час якої обговорено результати діяльності судів Черкащини та вручено державну нагороду судді у відставці Придніпровського районного суду м. Черкас Андрію Смоляру.

У робочій нараді також взяли участь: голова Придніпровського районного суду м. Черкас Віктор Угорчук, в. о. голови Соснівського районного суду м. Черкас Алла Чечот, голова Черкаського районного суду Черкаської області Євген Тептюк, член Ради суддів України Оксана Савенко, судді Придніпровського і Соснівського районних судів м. Черкас, Черкаського районного суду Черкаської області, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Черкаській області Світлана Шевченко, керівники апаратів та заступники керівників апаратів судів Черкащини.

Голова ДСА України поінформував про роботу, що проведена для започаткування діяльності новоутворених судів та ознайомив учасників наради з подальшими діями працівників судів при проведенні реорганізації. За словами Зеновія Холоднюка, після видання указів Президента України про переведення суддів та їх оприлюднення необхідно провести відрахування суддів зі штатів судів, що припиняють здійснення правосуддя, а потім зарахувати таких суддів до штатів новоутворених судів, після чого, відповідно до чинного законодавства, зборами суддів обираються голови новоутворених судів та визначається дата початку роботи таких судів, після цього в газеті "Голос України" публікується повідомлення голів новоутворених судів про початок роботи цих судів та про припинення здійснення правосуддя судами, що ліквідуються. Останній крок, це початок роботи новоутворених судів, - наголосив Зеновій Холоднюк.

Також, очільник ДСА України зупинився на фінансовому забезпеченні діяльності судів Черкащини та забезпеченні судів області приміщеннями.

Світлана Шевченко доповіла про виконану Територіальним управлінням роботу із забезпечення діяльності судів області. Зокрема, розповіла про проведену реконструкцію будівель та приміщень судів Черкащини, облаштування залів судових засідань відповідними меблями та поінформувала присутніх про найближче майбутнє.

По завершенню заходу судді у відставці, колишньому голові Придніпровського районного суду м. Черкаси Андрію Смоляру вручено  державну нагороду "Заслужений юрист України".