flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рівненський апеляційний суд переїхав до нового приміщення

19 жовтня 2018, 18:36

 19 жовтня 2018 року відбулася офіційна церемонія відкриття нового приміщення Рівненського апеляційного суду.

На урочистості до м. Рівного завітали  представники органів судової та виконавчої влади, місцевого самоврядування, очільники правоохоронних структур, містяни, журналісти Рівненщини.

Захід відкрив Голова Рівненського апеляційного суду Олег Полюхович, який подякував усім, хто брав участь у втіленні в життя цієї надзвичайної місії — відновленні історичної будівлі, якій у наступному році виповниться 90 років, і яка стала справжньою окрасою Рівного. "Завдячуючи підтримці Державної судової адміністрації України, органів місцевої влади, а також колективу Рівненського апеляційного суду, ми не тільки відремонтували це приміщення, а й зберегли громаді міста його автентичний вигляд", - відзначив Олег Полюхович.

 

 

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк висловив сподівання, що і надалі колектив суду чекатимуть лише добрі події.

Павло Луцюк, член Вищої кваліфікаційної комісії судді України, підтвердив, що судді Рівненського апеляційного суду успішно пройшли кваліфікаційне оцінювання і додав: «Суд — це храм, незалежно від віри сповідання, в ньому повинно бути чисто, зручно і справедливо».

— Від вас залежить, як і чим ви це приміщення наповните, — звернувся до присутніх заступник Голови Верховного Суду — Голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдан Львов.

З вітаннями та найкращими побажаннями до присутніх звернулися Голова Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду Борис Гулько, Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Станіслав Кравченко, Голова Ради суддів України Олег Ткачук, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук.

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк подякував представникам органів місцевого самоврядування за підтримку, Олегу Полюховичу — за терпіння, а також зауважив, що ДСА України й надалі вживатиме необхідних заходів для покращення матеріально-технічної бази та належного забезпечення судової влади.

Щирі вітання з новосіллям пролунали і від голови Рівненської обласної державної адміністрації Олексія Муляренка, голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука, міського голови Володимира Хомка. Очільники Рівненщини подякували за те, що вдалося зберегти громаді Рівного одну з найстаріших будівель міста, яка прикрасила центр міста, побажали колективу, аби в новому приміщенні панувала ділова і справедлива атмосфера, а професійність і безсторонність суддів під час прийняття рішень викликали повагу суспільства.

Олег Полюхович та Зеновій Холоднюк після символічного перерізання стрічки провели гостям оглядову екскурсію будівлею Рівненського апеляційного суду.

Олександр Данильчук вручив колективу Рівненського апеляційного суду  Почесну відзнаку Рівненської обласної ради. Подякою Державної судової адміністрації нагороджено завідуючого господарством  Юрія Процюка, Почесною грамотою ДСА України — керівника апарату Рівненського апеляційного суду Лесю Хилевич.

Після урочистого перерізання стрічки Олег Полюхович запросив присутніх на екскурсію судом.

По завершенні урочистостей відбулася робоча нарада за участю посадовців, які брали участь у відкритті приміщення, щодо судової реформи та підсумків роботи судів області.

 

 

За повідомленням прес-служби суду