flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України докладає максимум зусиль для належної організації роботи судів в умовах судової реформи

09 листопада 2018, 18:06

9 листопада 2018 року в місті Києві відбулась робоча нарада за участю начальників територіальних управлінь Державної судової адміністрації України, під час якої обговорено актуальні питання діяльності Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк презентував присутнім узагальнені результати діяльності органів судової влади у 2018 році та завдання щодо організації цього процесу в наступних роках в умовах судової реформи.

Зеновій Холоднюк детально зупинився на алгоритмах започаткування новоутворених судів та діях ДСА України щодо визначення кількості суддів, навів дані щодо рівня задоволення потреб системи правосуддя, темпів надходження коштів судового збору та забезпечення судів приміщеннями протягом поточного року.

 

 

 

Заступник Голови ДСА України Сергій Чорнуцький поінформував  присутніх про стан забезпечення судів засобами інформатизації для можливості функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, яка повинна запрацювати у всіх судах України з 1 січня 2019 року. Так, заступник Голови ДСА України повідомив, що в рамках пілотного проекту, на сьогодні до деяких підсистем Єдиної судової інформаційно-комунікаційної системи вже під'єднані 300 судів з 23 регіонів України.

Керівники самостійних структурних підрозділів ДСА України спільно з начальниками територіальних управлінь проаналізували актуальні питання в діяльності Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь за окремими напрямками.

Крім того, Зеновій Холоднюк від імені ДСА України привітав з виходом на пенсію, у зв’язку з досягненням 65-річного віку, начальника Територіального управління ДСА України в Миколаївській області  Віктора Сікиринського, який дев’ять років очолював назване територіальне управління. Голова ДСА України подякував Віктору Сікиринському за добросовісне виконання своїх посадових обов’язків та побажав міцного здоров'я та реалізації задуманого.