flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Держава покращує доступність правосуддя

22 листопада 2018, 18:03

21 листопада 2018 року Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Державної судової адміністрації України і Національного банку України та прийняв розпорядження "Деякі питання передачі нерухомого майна у м. Запоріжжі та Дніпрі, що закріплене на праві господарського відання за Національним банком", яким до сфери управління ДСА України передані адміністративні будівлі по вул.  Воскресенській, 13 у м. Дніпрі та по вул. Олександрівській, 23 у  м. Запоріжжі для розміщення судових установ.

Сьогодні ж, 22 листопада 2018 року, відбулося засідання Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України  Степана Кубіва.

Комітетом, серед іншого, було розглянуто та схвалено проект розпорядження Кабінету Міністрів України стосовно передачі нерухомого майна по вулиці Лермонтова, 15-б, у місті Тернівці Дніпропетровської області із комунальної власності територіальної громади у державну власність до сфери управління Державної судової адміністрації України.

Завдяки твердій позиції та підтримки Урядовим комітетом зазначеного проекту розпорядження, а в подальшому – прийняття Кабінетом Міністрів України відповідного нормативного акту, стане можливим  забезпечити Тернівського міського суду Дніпропетровської області приміщенням державної форми власності.

У засіданні Урядового комітету взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.