flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львові розпочато практичну реалізацію пілотного проекту із створенн в Україні сучасної системи забезпечення безпеки в судах

20 листопада 2018, 17:52

20 листопада 2018 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк провів робочу зустріч з представниками  Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, під час якої обговорено  питання продовження пілотного проекту по створенню в українських судах сучасної системи забезпечення безпеки.

Зеновій Холоднюк поінформував представників КМЄС про етапи судової реформи, що триває в Україні, та окреслив головні завдання над вирішенням яких наразі працює Державна судова адміністрація України. чяіЗокрема, очільник ДСА України повідомив, що наразі створено  Комісію для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Служби судової охорони та його заступників. Голова ДСА України відзначив, що запровадження сучасної світової системи забезпечення безпеки трьох судів та регіонального відділення Національної школи суддів України, які розміщені у приміщенні по вулиці Чоловського, 2 у м. Львові, є необхідним та корисним кроком у захисті прав і свобод як громадян, відвідувачів судів, так і працівників цих органів. "Це має бути взірцевий проект, на який надалі рівнятимуться інші суди в державі", - наголосив Зеновій Холоднюк.

Голова ДСА України зазначив, що одним з основних пріоритетних напрямків діяльності Державної судової адміністрації України є належне забезпечення охорони приміщень судів та забезпечення безпеки суддів, працівників апаратів судів та відвідувачів судів.

Керівник компоненту верховенства права Фабіан Лоувенберг зауважив, що у рамках пілотного проекту із створення модельної сучасної системи забезпечення безпеки Львівського окружного адміністративного суду, Галицького районного суду м. Львова, Сихівського районного суду міста Львова та регіонального відділення Національної школи суддів України, КМЄС уже готова розпочати закупівлю необхідного обладнання та встановлювати його у приміщенні  по вулиці Чоловського, 2 у м. Львові.

Учасники зустрічі обговорили наступні кроки по реалізації пілотного проекту створення сучасної системи забезпечення безпеки в судах.

 

Довідково: Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року. КМЄС не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.