flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося розширене засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя

21 січня 2019, 09:25

18 січня 2019 року відбулося засідання робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя. Захід організовано за сприяння українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.

Під час засідання обговорено роботу органів правосуддя у сфері комунікацій протягом 2018 року, а також напрацьовано орієнтовний перелік заходів, що будуть Проектом у 2019 році, зокрема, розробку методичних матеріалів, курсів, форумів тощо. 

Одним із вагомих досягнень українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи учасники засідання назвали створення Міжвідомчих комітетів системи правосуддя у Одеській та Івано-Франківській областях.  До складу Міжвідомчих комітетів системи правосуддя увійшли представники різних структур: адвокатури, судів, прокуратури, юстиції та інших. Такі комітети створено з метою реалізації практичного підходу у забезпеченні скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації та резонансні питання, що постають перед судами, правоохоронними органами, а також для виявлення можливостей співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя.

Представники Міжвідомчих комітетів системи правосуддя в Одеській та Івано-Франківській областях ознайомили учасників робочої групи із власними здобутками та рекомендували утворити такі комітети в інших областях.

Директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Олег Шаков відзначив, що утворення  Міжвідомчих комітетів системи правосуддя у Одеській та Івано-Франківській областях значною мірою вплинули на взаємодію між представниками органів правосуддя, правоохоронних органів, адвокатури, інших, що дозволяє через скоординовані дії поступово змінювати ставлення громадськості до виконавчої та судової гілок влади, а відтак, підняти авторитет суду, правоохоронних органів, адвокатури. Олег Шаков наголосив: "Створення Міжвідомчих комітетів системи правосуддя у Одеській та Івано-Франківській областях стало першим кроком до налагодження взаємодії у регіонах, а відповідно треба йти далі та розвивати таку взаємодію в інших областях".

У засіданні робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя взяли участь представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Міжвідомчих комітетів системи правосуддя в Одеській та Івано-Франківській областях, інші.