flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь у відкритті оновленого приміщення Харківського окружного адміністративного суду

12 лютого 2019, 09:44

11 лютого 2019 року відбулася церемонія офіційного відкриття оновленого приміщення Харківського окружного адміністративного суду.

Капітальні роботи, що проведені в будівлі суду на пл. Свободи, 6, створили не тільки комфортні умови для суддів та відвідувачів, але й можливість для навчання студентів-юристів.

 

 

 

 

 

 

Участь у церемонії відкриття приміщення суду взяли: голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, начальник ТУ ДСА України в Харківській області Володимир Остапенко, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, ректор Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Віль Бакіров, ректор Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Василь Тацій, Проректор із забезпечення організаційної діяльності Національної школи суддів України Володимир Мазурок, директор Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Валентина Коржик, представники суддівського корпусу апеляційної та господарської юрисдикції, представники органів державної влади та місцевого самоврядування.

Урочистою промовою захід відкрив Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, який наголосив, що розвиток та оновлення будівель судів є також частиною судової реформи, оскільки створення комфортних умов для відвідувачів та працівників судів є важливим для держави.  Зеновій Холоднюк також зауважив, що протягом п'яти останніх років це вже 68-ме приміщення суду, відкрите після реконструкції в Україні. У минулому році на капітальні видатки було виділено з держбюджету 2 млрд 180 млн грн. До кінця цього року в Україні буде оновлено ще 5 будівель: Вінницький і Дніпропетровський апеляційні адміністративні суди, Чернігівський і Рівненський окружні адміністративні суди, а також велике приміщення для міського суду в Запоріжжі.

Голова ДСА України вручив символічний ключ від нового приміщення керівництву суду та побажав суддям "Сили і Мудрості, щоб Терези Справедливості ніколи не помилялися", а працівникам апарату суду "аби "право" залишалося не лише напрямком знань та професією, але й місією служити людям і втілювати ідеї добра та справедливості".

"Приємно, що в Україні розвивається адміністративна юстиція, й органи влади допомагають їй розвиватися. І не думайте, що це комфорт для суддів. Ні, це комфорт для людини, яка прийде захищати свої права та інтереси в суд", - підкреслив Михайло Смокович.

Приміщення в північному корпусі ХНУ ім. В. Н. Каразіна знаходиться у використанні суду останні 10 років. Реконструкцію приміщення здійснено протягом 2017 – 2018 років.

"Ми вже відчули дійсні покращення у своїй роботі. Перш за все, колектив розміщується в одній будівлі. Це створює зручності для всіх громадян, які звертаються до суду для захисту своїх прав та інтересів, - відзначила суддя-спікер Харківського окружного адміністративного суду Ольга Бєлова. – А суттєве збільшення залів судових засідань у цьому приміщенні дозволяє залучати до процесу практичного освоєння знань студентів ХНУ ім. В. Н. Каразіна та НЮУ ім. Я. Мудрого, а також інших вишів, що готують фахівців у галузі права"

 «Вітаю вас з отриманням нового приміщення, - звернулася до присутніх керівник області. - Вважаю, що це ще один крок на шляху до реформування суддівської гілки влади. Адже гарні умови як для суддів, так і для людей, які до вас звертаються, а також прозорість добору суддівського апарату – це найважливіше для того, щоб завоювати довіру людей. Адже саме на це сподіваються люди, саме на це ми чекаємо, і саме це стверджує нас на демократичному шляху", - відзначила Юлія Світлична.

 

Детальніше відео за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=eBdDdnW0Jmg

http://newsvideo.su/video/10261977