flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Очільники органів правосуддя відвідали Миколаївський апеляційний суд

26 червня 2019, 16:44

 25 червня 2019 року в рамках робочої зустрічі до Миколаївського апеляційного суду завітали голови Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха, Ради суддів України Олег Ткачук, Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Зі вступним словом перед присутніми виступив голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло.

 

 

 

 

 

Голова Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха відзначив, що найбільша проблема в місцевих та й апеляційних судах – це брак кадрів, в тому числі і в кримінальній палаті Миколаївського апеляційного суду. Ситуація говорить про існування надмірного навантаження на суддів. Перша задача, яку ми зараз намагаємось вирішити – це укомплектувати суди, - наголосив голова ВРП.

Учасники зустрічі відзначали, що триває дослідження із визначення нових нормативів часу на розгляд судових справ різних категорій з урахуванням змін, внесених до процесуального законодавства. Після отримання результатів дослідження будуть відпрацьовані нові штатні розписи з врахуванням тих пропозицій, які були надіслані судами.

Голова Ради суддів України відзначив також низку проблем у системі правосуддя, зокрема, кваліфікаційне оцінювання наразі не пройшли ще 2500 суддів, існує величезний відтік кадрів в судовій системі, тощо. 

"Я не можу без цифр", - з таких слів розпочав свій виступ Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, який говорив про граничну чисельність суддів, динаміку розгляду модельних справ за юрисдикціями, про джерела фінансування судової системи та про забезпечення приміщеннями судів.

Наприкінці заходу Микола Міняйло подякував гостям за зустріч із колективом Миколаївського апеляційного суду та висловив побажання, аби подібні зустрічі відбувались і в подальшому.