flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Іршаві на Закарпатті відновив роботу місцевий районний суд

27 червня 2019, 16:00

27 червня 2019 року урочисто відкрито після реконструкції приміщення Іршавського районного суду Закарпатської області.

Державна судова адміністрація реконструювала будівлю суду після пожежі і відновила доступ жителів Іршавського району до правосуддя.

Участь у відкритті реконструйованого будинку суду взяв Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.

Будівля, в якій протягом останніх 60 років працював районний суд, була повністю зруйнована масштабною пожежею в 2016 році.

Зеновій Холоднюк підкреслив особливу значущість відновлення суду, адже відтепер місцеві жителі повною мірою можуть реалізувати своє право на доступ до правосуддя. "Наша головна мета - створити умови для того, щоб правосуддя здійснювалося ефективно. Право на доступ до суду означає обов'язок держави забезпечити ефективний розгляд справи в суді - це одне з фундаментальних основ правової держави", - зазначив Голова ДСА України.

За словами Зеновія Холоднюка, при розробці проекту реконструкції будівлі суду, який був майже зруйнований в результаті пожежі, в ДСА врахували всі сучасні стандарти і норми, зокрема облаштовані 6 кабінетів суддів, 4 зали судових засідань, де встановлені системами відеоконференцзв'язку.

"За європейськими стандартами забезпечений доступ до приміщення суду для людей з інвалідністю, зроблені пандуси з поручнями, призначений відповідальний працівник, який буде надавати необхідну допомогу таким категоріям громадян. Подбали і про осіб з порушенням зору - вивіски на основних приміщеннях продубльовані шрифтом Брайля", - розповів очільник ДСА України.

У залах, де розглядатимуть кримінальні справи, замість металевих загороджень встановлено загородження зі спеціального захисного скла, для осіб, які перебувають під вартою, також облаштовано спеціальний конвойний блок з двома камерами та окремим санвузлом.

Змінилася і площа приміщення суду - її розширили вдвічі за рахунок добудованого другого поверху. Приміщення обладнали сучасними системами водопостачання та водовідведення, кондиціонування, освітлення та відеоспостереження.

Належним чином обладнані охоронна і протипожежна системи сигналізації. У зимовий час приміщення суду буде забезпечуватися теплом із автономної газової котельні.

"Починаючи з 2019 роки ми плануємо збільшувати темпи ремонту та реконструкції судових приміщень. Щоб мінімум на рік у кожній області відкривати хоча б два приміщення. Я думаю, що в найближчі 5-6 років приміщення, будівлі судових установ будуть приведені в нормальний стан", - поділився планами Зеновій Холоднюк.

Всього ж за 5 років, за словами Голови ДСА, було відремонтовано понад 600 приміщень і введено в експлуатацію 70 приміщень судів.

Більше за посиланнями: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=4aUhwWgiBPw  

https://m.censor.net.ua/photo_news/3134699/v_irshave_na_zakarpate_vozobnovil_svoyu_rabotu_mestnyyi_rayionnyyi_sud_gsa_fotoreportaj 

https://fakty.com.ua/ua/videos/na-zakarpatti-onovyly-irshavskyj-sud-skilky-vytratyly-ta-shho-zrobyly/