flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Офіс Уповноваженого з федеральних судових справ Канади і надалі продовжуватиме співпрацю з органами правосуддя України

17 липня 2019, 09:25

16 липня 2019 року, в рамках робочого візиту до Канади, українська делегація, у складі якої перебуває Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, відвідала Офіс Уповноваженого з федеральних судових справ Канади.

Учасники зустрічі обговорили питання співпраці в рамках Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи.

Вказаний Проект передбачає трьох-компонентний підхід до підсилення і вдосконалення процедур в діяльності органів судочинства, зокрема, розширення можливостей органів судочинства і надання відповідної допомоги у сфері впровадження реформ, підтримку уніфікованого застосування законів у судовій системі, забезпечення відповідності процедури прийняття судових рішень міжнародним стандартам і принципам суддівської незалежності; оптимізацію практик судового адміністрування шляхом розширення можливостей судових органів та запровадження більш ефективних процедур для гарантування уніфікованого рівня доступності правосуддя, оперативного реагування, дотримання принципів гендерної рівності та ефективного служіння громаді в українських судах.

Голова ДСА України подякував фахівцям Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади за надану підтримку в проведенні низки гендерних тренінгів для працівників ДСА України, підготовці проекту Положення щодо заходів з організації та проведення виїзного судового засідання, Проекту "Заходів з організації та проведення виїзного судового засідання", проекту Типового плану готовності до надзвичайних ситуацій і забезпечення безперервної роботи суду та Методичних рекомендацій з безпеки. Наразі частина напрацьованих матеріалів затверджена наказами ДСА України та поширена на всі українські суди для опрацювання та використання у роботі, - відзначив Зеновій Холоднюк.

Сторони домовились і надалі підтримувати ініціативи один-одного задля досягнення головної мети подсилення незалежності судової системи в Україні.

Довідково:

Офіс Уповноваженого з федеральних судових справ забезпечує необхідну адміністративну підтримку федеральним суддям шляхом захисту адміністративної незалежності та забезпечення ефективності судочинства, максимального запровадження технологій та надання послуг федеральним суддям. Роль Офісу - реалізовувати Закон про суддів та здійснювати інші функції за дорученням Міністра юстиції Канади, які можуть стосуватись належного функціонування судової системи в Канаді. Офіс у своїй роботі тісно співпрацює з Міністерством юстиції Канади, Канадською радою суддів (до складу якої входять голови усіх вищих судів Канади), Канадською асоціацією голів вищих судів, Канадською асоціацією судових адміністраторів та судами в усіх провінціях Канади. Таким чином Офіс має доступ до суддів усіх рівнів та судових адміністраторів, які збагачують міжнародну діяльність Офісу. Офіс також є організацією в рамках роботи якої канадські судді беруть участь у міжнародних проектах. Офіс є основною організацією в Канаді, що дає можливість суддям брати участь в міжнародних проектах.