flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ДСА України обговорено проект типової структури апарату місцевого спеціалізованого суду

09 серпня 2019, 12:26

8 серпня 2019 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулося засідання робочої групи з розробки типової структури апеляційних, місцевих спеціалізованих судів.

З метою уніфікованого підходу до визначення структури та штатної чисельності працівників апаратів апеляційних та місцевих судів ДСА України наказом від 14.09.2018 № 469 утворено робочу групу з розробки типової структури апеляційних, місцевих судів.

Крім членів робочої групи, в засіданні взяли участь в. о. завідувача прес-cлужби (на правах сектору) ДСА України Валентина Пастухова та начальник територіального управління ДСА України в Волинської області Наталія Коцирій.

Головою робочої групи, заступником Голови ДСА УКраїни Людмилою Гізатуліною внесена низка пропозицій до проекту типової структури апарату місцевого спеціалізованого (адміністративного, господарського) суду. Учасники робочої групи висловили своє бачення щодо наданих пропозицій та прийняли узагальнені рішення.

Опрацьований проект типової структури апарату місцевого спеціалізованого суду, з урахуванням наданих пропозицій, буде направлений на погодження до Ради суддів України. Відповідно до частини четвертої статті 126, статті 133 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" до завдань суддівського самоврядування належить участь у визначенні потреб кадрового, фінансового, матеріально-технічного та іншого забезпечення судів та здійснення контролю за додержанням установлених нормативів такого забезпечення, а також контроль за організацією діяльності судів.