flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено члена Вищої кваліфікаційної комісії України за квотою Голови ДСА України

20 серпня 2019, 11:26

19 серпня 2019 року Головою Державної судової адміністрації України  за результатами спеціальної перевірки, передбаченої Законом України "Про запобігання корупції", видано наказ № 295/к про призначення строком на чотири роки з дня призначення членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Солодкова Андрія Андрійовича.

Як відомо, відповідно до пункту 5 частини другої статті 94, частини двадцять третьої статті 95 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" Конкурсною комісією з добору кандидатів для призначення членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (квота ДСА України) за результатами публічного конкурсу з добору кандидатів для призначення членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 12 липня 2019 року Солодков А. А. визначений переможцем конкурсу. 

Зазначена Конкурсна комісія рекомендувала Голові Державної судової адміністрації України до призначення названого кандидата.

Рішення стосовно призначення Солодкова А. А. членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Головою Державної судової адміністрації України прийнято з урахуванням протоколу засідання Комісії з добору кандидатів для призначення членами Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 12.07.2019 № 2. Відповідно до вказаного Протоколу членами комісії рішення прийнято одноголосно згідно із загальним рейтингом кандидатів за результатами оцінювання.

Солодков А. А. має вищу освіту, кандидат юридичних наук. Понад 27 років працює в галузі права. У період з 1996 року по 2019 рік працював на посаді судді Дзержинського районного суду міста Харкова, судді та голови Апеляційного суду Харківської області, судді та голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.