flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітання з 17-ою річницею діяльності ДСА України!

29 серпня 2019, 09:13

Шановні працівники Державної судової адміністрації України

та її територіальних управлінь!

 

          Щиро вітаю Вас із 17-річницею діяльності Державної судової адміністрації України!

        Державна судова адміністрація України утворена Указом Президента України від 29 серпня 2002 року № 780/2002 як центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом.

        Відповідно до Закону України від 7 липня 2010 року № 2453-VI "Про судоустрій і статус суддів" ДСА України набула статусу органу в системі судової влади.

        Державна судова адміністрація України пройшла довгий шлях становлення та на сьогодні є державним органом у системі правосуддя, який здійснює організаційне й фінансове забезпечення діяльності органів судової влади.

        Впевнений, що ДСА України своєю багатогранною та кропіткою діяльністю, яка впродовж 17 років набула нового змісту, й надалі активно сприятиме розвитку не лише системи правосуддя, а й процвітанню незалежної правової України та українців. 

        Так, лише за останні 5 років своєї діяльності Державній судовій адміністрацій України вдалося вивести на новий якісний рівень питання фінансового, матеріально-технічного, інформаційного забезпечення діяльності судів.

         Обсяг бюджетних призначень за цей період зріс майже в три рази – з 4 727,0 млн грн до 14 112,3 млн гривень.

       З 2014 року  до сфери управління ДСА України передано 105 приміщень комунальної та державної форми власності площею понад 270 тис. кв. м,  проведено ремонти в 597 приміщеннях судів, відбулося відкриття 75 оновлених приміщень судів, загальною площею понад 150 тис. кв. м, придбано 18 приміщень для розміщення судів площею понад 70 тис. кв. метрів.

        Завдяки плідній співпраці ДСА України з судами загальна площа приміщень для розміщення судів збільшена на 22%, рівень забезпечення залами судових засідань збільшився на 30%.

        ДСА України також вдалося вивести рівень забезпечення місцевих та апеляційних судів необхідними засобами інформатизації (комп’ютерної техніки, оргтехніки, технічних засобів, які дозволяють проводити судові засідання не лише в режимі аудіозапису, а й у режимі відеозапису та відеоконференцзв’язку) майже до 95%.

       Також безумовно однією з основних тенденцій запровадження інноваційних технологій в судочинстві України наразі залишається розробка та впровадження функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, що забезпечить відкритий доступ до матеріалів судових справ, шляхом створення сучасних Інтернет-ресурсів, об’єктивність та неупередженість розгляду судових справ, дотримання процесуальних термінів, зменшить витрати на забезпечення паперового документообігу тощо.

        У цей визначний день від усього серця дякую Вам за те, що Ви невпинно робите для розвитку системи правосуддя.

        Нехай у Ваших домівках завжди панують мир і злагода, у серцях – доброта, а в справах – мудрість та виваженість. Нехай доля буде прихильною до Вас, даруючи радість життя, удачу, вірних і надійних друзів!

 

З повагою та вдячністю

 

Голова

Державної судової 

адміністрації України                                                                                                          Зеновій Холоднюк