flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Президент Федерації хокею на траві України Зеновій Холоднюк:"Ми зобов'язані вивести наші команди на міжнародний рівень і залучити дітей до спорту"

16 жовтня 2019, 12:35

Голова ДСА України, президент Федерації хокею на траві України Зеновій Холоднюк зустрівся з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою задля обговорення питань розвитку олімпійського виду спорту – хокею на траві.

В обговоренні питань розвитку виду спорту в нашій країні та міжнародної співпраці взяли участь директор з розвитку Європейської федерації хокею на траві Том Педерсен-Сміт, директор з розвитку Королівської нідерландської федерації хокею на траві Габріела ван Доорн, державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов, почесний президент Федерації хокею на траві України Владлен Ковтун, віцепрезидент Федерації хокею на траві Ірина Харченко та керівники підрозділів НОК України.

Сергій Бубка подякував міжнародним колегам за візит в Україну та увагу до стану українського хокею на траві. "Переконаний, що для ефективної роботи Федерації, розвитку виду спорту повинні функціонувати усі механізми: бюджетне фінансування, допомога Олімпійського комітету та спонсорів й, безумовно, підтримка міжнародних колег. Ваш візит має велике значення й ми сподіваємося, що ви зможете передати свій досвід, знання українським фахівцям".

Директор з розвитку Європейської федерації хокею на траві Том Педерсен-Сміт зазначив, що вже цього року, у листопаді, провідні міжнародні фахівці розпочнуть в Україні програму Твінінгу, за якою навчатимуть українських тренерів і суддів, ділитимуся знаннями та матеріальними ресурсами для підтримки діючих команд, визначатимуть перспективу створення клубної системи з хокею на траві.

"Нам дуже важливо, щоб в Україні звернули увагу на розвиток федерації і розпочали розбудовувати інфраструктуру для хокею на траві, бо Україна дуже важлива для Європейської федерації тому має зайняти у ній своє почесне місце з тим, щоб активно використовувати фінансові ресурси Міжнародного олімпійського комітету" – підсумував мету зустрічі з президентом Національного олімпійського комітету України Сергієм Бубкою директор з розвитку Європейської федерації хокею на траві Том Педерсен-Сміт.

У свою чергу, президент Федерації хокею на траві України Зеновій Холоднюк зазначив, що в Україні зараз працює чотири команди з хокею на траві у Борисполі, Сумах, Вінниці та Житомирі, які на місцевому рівні підтримуються меценатами і спонсорами, але цього недостатньо, щоб говорити про належний рівень розвитку хокею на траві.

"Розвиваючи Федерацію, ми переслідуємо двоєдину мету: вивести наші команди на міжнародний рівень і залучити якомога більше дітей до занять спортом, прищеплюючи їм любов до здорового способу життя. У цьому зв'язку зазначу, що розбудова матеріально-технічної бази неможлива без зацікавленості держави, тому ми дуже сподіваємось, що завдяки підтримці Національного олімпійського комітету України, Федерація хокею на траві зможе реалізувати визначені, як довгострокові, так і короткострокові завдання", - наголосив Зеновій Холоднюк.

У підсумку, Зеновій Холоднюк та представники європейських федерацій висловили щирі слова вдячності за гостинність керівництву НОК, та запевнили у своїй готовності тісно взаємодіяти з колегами з України, залучаючи наших спеціалістів до різноманітних європейських програм та впроваджуючи проекти щодо розбудови спортивної інфраструктури в нашій країні, а також детально обговорили питання участі українців в європейській програмі Erasmus+, шляхів поліпшення матеріальної бази хокею на траві та обмінялися пам'ятними сувенірами.